Monika Beňová: V Európskom parlamente sa rokovalo aj o vysokých cenách potravín
01 | 03 | 2024 I Dušan Janek
Monika Beňová (Smer – SSD) sa vyjadrila na adresu jej kolegov z Europarlamentu v tom zmysle, že „pravidelne umelo otvárajú tému o obmedzovaní zásady jednomyseľnosti v Rade Európy".

„Viacerí moji poslaneckí kolegovia pred júnovými eurovoľbami pravidelne umelo otvárajú tému o obmedzovaní zásady jednomyseľnosti v Rade Európy. Dnes sa o to snažia v rámci diskusie o pripravenosti Európskej únie na svoje rozširovanie,“ uviedla Monika Beňová.

Ich konanie považuje za krajne nezodpovedné, pretože právo veta motivuje členské štáty k hľadaniu kompromisov prospešných rovnako pre všetkých. Obmedzovanie tohto práva by viedlo len k prehlbovaniu existujúcich sporov a k omnoho väčšej miere chaosu.

V Európskom parlamente sa rokovalo aj o vysokých cenách potravín

„Inflácia postupne klesá, rovnako ako ceny poľnohospodárskych produktov, vrátane pšenice či kukurice,“ skonštatovala Beňová, no má i isté poznámky, ktoré nevyznievajú priaznivo voči situácii na potravinovom trhu.

„Potraviny sú napriek tomu stále drahšie a preto potrebujeme ďalšie účinné opatrenia, vrátane obmedzenia neférových cenových praktík zo strany obchodných reťazcov. Je pritom veľmi dôležité, že súčasná slovenská vláda, na rozdiel od svojich predchodcov, považuje zastavenie zdražovania potravín za svoju prvoradú prioritu a realizuje k tomu aj konkrétne kroky,“ odobrila zastrešovanie cien potravín poslankyňa Europarlamentu za stranu Smer – SSD.

Ostrá reakcia Moniky Beňovej, ktorej dvíhajú tlak nadutí giganti EÚ (VIDEO)
Monika Beňová si zasa vychutnala diskrimináciu stredoeurópskych štátov zo strany nadutých gigantov Európskej únie. A to hneď na začiatku týždňa. Arogancia nadradených štátov jej už dlhú dobu zdvíha tlak. „Nie som Talianka, Maďarka ani Rumunka,... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok