Je to mafia: Otrávili vyšetrovateľov bruselského korupčného škandálu
01 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

V krvi vyšetrovateľa bruselského korupčného škandálu našli drogy a je veľká šanca, že rovnakou drogou boli v Bruseli otrávení aj ďalší dvaja vyšetrovatelia.

 

Oznamujeme Vám, že bolo podané trestné oznámenie pre pokus o vraždu. Z dôvodu vyšetrovania sa k prípadu nemôžeme bližšie vyjadrovať - oznámila vo štvrtok prokuratúra v reakcii na žiadosť denníka Politico .

Minulý mesiac polícia zadržala troch policajtov po tom, čo spôsobili vážnu výtržnosť v bare v centre Bruselu, kde sa opití bili, uvádza Magyar Nemzet.

V noci zatknutia bol jeden z policajtov hospitalizovaný pre vnútorné krvácanie a podstúpil operáciu brucha. Krvný test ukázal, že mal v krvi vysokú dávku amfetamínu, informoval belgický denník Het Laatste Nieuws.

Muž mal ešte 12 hodín po udalostiach v tele obrovskú dávku amfetamínu. Muž si na tú noc v kaviarni nepamätá a ani jeho kolegovia. Príslušník činný v trestnom konaní pod podmienkou zachovania anonymity pre Politico povedal, že polícia čoskoro vyšetrí aj ostatných policajtov, ktorí  sú podozriví, že mohli byť otrávený drogou .
 

Bruselský korupčný škandál vyšetruje polícia aj prokuratúra už dlhšie. 

Vyšetrovanie sa zaoberá obvineniami z korupcie v Európskom parlamente a zahŕňa pokusy o získanie vplyvu zo strany krajín ako Katar, Maroko a Mauretánia.

Andrej Danko je šokovaný! Parlament bude kvôli tejto veci mŕtvy
Podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) a líder mimoparlamentnej strany Demokrati Jaroslav Naď kritizujú, že najbližšia riadna schôdza NR SR má byť až v polovici apríla. Zhodli sa na tom v rámci štvrtkovej diskusnej relácie TV Joj Na... Čítať ďalej
01 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME