VEĽMI ZVLÁŠTNU VEC SI VŠIMOL europoslanec Uhrík (VIDEO)
01 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Podľa správy, ktorú hodnotila liberálna europoslankyňa z Holandska Sophie In ´T Veld sú Slovensko a Grécko v znepokojujúcej situácii. Na jej slová reagujú dvaja slovenskí europoslanci. Milan Uhrík Republika okrem iného nechápe, že v správe za rok 2023 sú skutočnosti z diania v roku 2024.  Naproti tomu Vladimír Bilčík (Demokrati) zase tvrdí, že situácia na Slovensku sa len zhoršuje.

„Kolegovia ja som si tú správu Európskej komisie o právnom štáte prečítal. Slovensko sa celkovo spomína 23 krát, väčšinou v negatívnom zmysle. V správe vyjadrujete napríklad hlboké znepokojenie nad krokmi novej vlády prijať predpisy, ktoré by zabezpečili transparentnosť mimovládnych organizácií financovaných zo zahraničia. Tak to je teda naozaj veľký problém, aby tie organizácie boli transparentne financované,“ konštatuje Uhrík na margo vystúpenia liberálnej kolegyne z Holandska.

“Čurilla mi povedal, že môžem Kučerkovi zastreliť deti,” vypovedal Ján Kaľavský
V polícii pôsobil takmer 20 rokov. Dnes sa dlhodobo ukrýva v Bosne a Hercegovine, spolupracoval s čurillovcami a je jedným z tých, ktorí odkryli rozsiahle informácie o manipuláciách aj vo vyšetrovaní politicky exponovaných káuz. Hosťom Anky Žitnej... Čítať ďalej
29 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

„Na Slovensku vám tiež vadí zrušenie špeciálnej prokuratúry. Údajne nedostatočné práva pre LGBT komunitu a slovenskej novej vláde dokonca vyčítate aj zámer rozdeliť rozhlas a televíziu Slovenska,“ vymenúva Uhrík ďalšie veci vyčítané Slovensku. 

Ale viete čo je najzaujímavejšie? Táto správa je za rok 2023, pritom všetky tie zlyhania, čo sa tam spomínajú, sú z roku 2024.  ale predchádzajúcej vlády z roku 2023 tam nie sú spomínané ani jedným slovom.  Ani to, že vláda nechcela vyhlásiť predčasné voľby na Slovensku,“uzatvára Uhrík.

„Vývoj v oblasti právneho štátu a všetky jeho podrobnosti z Bruselu či Štrasburgu pozorne sledujeme. Slovensku venujeme značnú pozornosť a odvtedy sa situácia len zhoršila. Pán komisár, sám vidíte najlepšie na Slovensku, v krajine, odkiaľ pochádzam. Je mi ľúto, že tento boj musíme na Slovensku dnes viesť. Viem, že ho napokon vyhráme a to aj s pomocou našich európskych priateľov,“ presviedča možno hlavne sám seba Vladimír Bilčík.

„Táto správa je jednoducho absolútne účelová, spolitizovaná, napísaná bruselskými liberálmi proti vlasteneckej vláde a nemá väčšiu cenu ako cenu papiera, na ktorej je napísaná,“ dodáva ešte Uhrík.

Pellegrini: Ukrajinci sú informovaní, že vojenské zásoby nemáme
Predstavitelia ukrajinského parlamentu podľa predsedu Národnej rady (NR) SR Petra Pellegriniho nevyvodzovali žiadne dôsledky z výrokov slovenského premiéra Roberta Fica o tom, že v Kyjeve nie je vojna. Povedal to po rokovaní na parlamentnom samite... Čítať ďalej
29 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME