Niektorí členovia hnutia Republika by mali zvažovať svoje slová predtým, nech než ich vypustia do éteru (VIDEO)
29 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Katarína Roth Neveďalová (SMER – SSD) sa zahryzla do vyjadrení poslancov za stranu Repulika. Neodpustila si iróniu na adresu tak Milana Mazurka ako i Milana Uhríka. Mladí chlapci z hnutia Republika by mali zvažovať slová a konať racionálne. Je síce možné, že sa v parlamente musí aj Neveďalová občas vyjadriť diplomaticky, ale na to tam je. Politika sa nedá robiť na spôsob „hurá systém“. To je tzv. indiánska diplomacia. Katarína Roth Neveďalová im preto venovala pár poučných slov.

Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) vo svojom videoodkaze odporučila propagandistickej mládežníckej úderke hnutia Republika a predovšetkým "hysterickej slečne z Kulturblogu" oddane nasledujúcej svojich vodcov - čítať, študovať a učiť sa. Pripomenula, že títo potentáti vo svojich "infantilných videjkách" plných rečí o Slovensku lživo útočia, aby v úsilí dostať sa do Európskeho parlamentu na seba upozornili.

 „Predpokladám, že to, že vám voliči vystavili zrkadlo za všetky podlé lži a pokusy o rozbitie proslovenskej koalície vás neodradilo. Divadielko na internete robíte preto, že sa chystáte do Európskeho parlamentu. Hneď na úvod vám však dám dobrú radu. Čítajte, študujte, učte sa. Lebo keď raz zastupujete Slovenskú republiku, nemôžete len tak trepať piate cez deviate. Pretože každé vaše vyjadrenie, každé vaše stanovisko má váhu a ovplyvňuje životy Slovákov.“

Pozornosť kandidátky za hnutie Republika svojim spôsobom Kataríne Roth Nevedalovej lichotí.

„Samozrejme mi lichotí, že Lívia Voleková sleduje všetky moje výstupy, obávam sa, že šírenie sporu bude jej slabšia stránka. Ak by totiž pozorne študovala, pochopila by, čo sa v Európskom parlamente reálne schvaľuje a neriadila by sa slepo iba príkazmi svojich vodcov.“

„Nie, skutočne na to netreba byť historik. Treba si iba sadnúť a podrobne skúmať dokumenty.“

50 miliárd za Ukrajinu, o ktorých hovoria členovia hnutia Republiky, je podľa Nevedalovej lžou. Premiér Fico sa nebál rokovať s top predstaviteľmi Bruselu aby získal každé euro a výhodu pre Slovensko. Jeho svedomitý prístup k povinnostiam sa našej krajine vyplatil.

Ak by poslanci za hnutie Republika sledovali dokumenty do detailu, vedeli by, že z rozpočtu pre Ukrajinu sa získajú peniaze na opravu hraničných východov na Slovensku. Slovenské firmy budú profitovať na rekonštrukcii ciest alebo aj pri prácach na oprave a budovaní nemocníc na Ukrajine, atď.

Poslankyňa za stranu Smer – SSD spomenula i tému poľnohospodárov.

„Vaše tvrdenia sú rovnako, ak nie ešte viac pomýlené. Dlhodobo spolupracujem s ministrom Takáčom na podpore poľnohospodárov. Vďaka nášmu tlaku sa nám podarilo dosiahnuť ústupok eurokomisárov, ktorí konečne uznali reformu poľnohospodárske politiky a prisľúbila ju čoskoro predstaviť. Nehráme sa na hrdinov v infantilných videách, robíme reálnu prácu,“ vyškolila poslancov za Republiku Nevedalová.

Návrh na podporu prírody definovala podobne. Bol upravený podľa požiadaviek poľnohospodárov aj zo Slovenska ešte minulý rok, za čo poslancom ako je Roth Nevedalová dostali poďakovanie. Prostredníctvom týchto požiadaviek zrušili absurdnú požiadavku na započítanie „kravských prdov“ ako faktor znečistenia ovzdušia a celkovo ho vylepšili tak, že i samotní ekoteroristi... pardón, aktivisti, zažili sklamanie. Slovensko už splnilo veľkú časť týchto požiadaviek. Vyhlásenia kandidátky za hnutie Republika označila Katarína Roth Nevedalová za pomerne povrchné a vedené iba v teoretickej rovine, pretože skutočný stav v poľnohospodárstve a ekológii videla len z vlaku.

Reagoval aj samotný Mazurek

"AKO MA SMER ZABLOKOVAL!

Dnes som takto reagoval na úplne detinské video progresívnej poslankyne Neveďalovej, pôsobiacej za smer v europarlamente. Môj komentár sa stal behom 10tich minút najrýchlejšie rastúcim a tak ma jednoducho odstránili a obmedzili mi to komentovať

Čo už, pani poslankyne Beňová a Neveďalová si mysleli, že ich progresívna činnosť ostane bez odozvy. Že sa budú hrať na "národné" a veselo hlasovať v Bruseli s progresívcami. Ale už to tak nenecháme. O ich skutočnej politickej činnosti v europarlamente budú ľudia vedieť už len viac a viac."

EÚ uprednostňuje záujmy Ukrajiny pred problémami svojich členských štátov (VIDEO)
Európska únia preferuje záujmy Ukrajiny pred záujmami štátov, ktoré sú jej skutočnými členmi. Katarina Roth Nevedalová zdôraznila, že je treba vnímať zodpovednosť EÚ predovšetkým voči občanom EÚ. Všetko ostatné je druhoradé. Spochybnila prehľad... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik