Mozaika šťastia Martina Ribára
02 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Advokáta Martina Ribára poznáme skôr cez ťažké témy. Pochybenia v trestných konaniach, či médiá, čurillovci a kopec iných chvíľami aj jemu „prerastajú cez hlavu“. Preto aj on hľadá ten chvíľkový stav šťastia v drobnostiach a skladá si vlastnú „mozaiku šťastia“. Viac o niektorých z jej kamienkov sa rozpísal na Facebooku.

Advokát Martin Ribár súhlasí s výrokom, že je len na nás, či chceme ten pohár vidieť poloprázdny, alebo poloplný. Tiež si myslí, že všetko negatívne potrebujeme vyvážiť niečím pozitívnym a pozitív je podľa neho okolo nás množstvo. Len ich musíme chcieť vidieť. On sám sa dáva zdravotne dokopy a tak si pre pozitívno zašiel do telocvične, kde kedysi sám trénoval. Šťastie našiel v radosti detí a v ich iskričkách v očiach. Skúsme sa teda poobzerať aj my s ním...

Chvíľkový stav mysle a my vždy niečo musíme

Advokát Ribár píše, že šťastie je väčšinou chvíľkový stav mysle, no v prvom rade ide o naše vlastné nastavenie mysle. Či všade vidíme len zlo, alebo vidíme aj pozitívne drobnosti.

„Je to o tom povestnom pohári, ktorý je naplnený do polovice – či sa tešíme, že je pohár poloplný, alebo naopak, či ľutujeme, že pohár je už iba poloprázdny. Áno, žijeme v zvláštnej dobe, a z každej strany na nás „číha“ niečo negatívne. Áno, žijeme v uponáhľanej dobe, musíme veľa pracovať, musíme to a musíme hento. Musíme,“píše advokát Martin Ribár.

Poslanec Ľupták: Pre toto si Anglosasi vytvorili Bukureštskú deviatku (VIDEO)
V Paríži sa v pondelok stretlo približne 20 predstaviteľov EÚ a NATO. Schôdzka mala Kremľu vyslať odkaz, že vojnu nevyhrá. Poslanec NR SR Pavol Ľupták (SNS) hovorí, že prichádza to, čo vo svojich videách avizoval už niekoľko rokov - na stole je... Čítať ďalej
29 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Nie je len právnik

„Mali by sme to všetko  negatívne „vyvažovať“ pozitívnymi vecami, zážitkami, skutkami. Stačia maličkosti. Vieme sa ešte tešiť z maličkostí? Vnímame a vidíme ešte tie krásne a pozitívne „maličkosti“ okolo nás?,“ pýta sa právnik.

„Celý život som športoval. Šport bol a stále je pre mňa niečo na „čistenie hlavy“, na dobitie mojich „bateriek“. Niečo, čo mi robilo a robí radosť. Dnes som bol s najmladším synom na tréningu. Tam, kde som predtým trénoval deti. Cvičiť síce ešte nemôžem a nedokážem, ale - opäť som sa mohol aspoň poprechádzať po „tatami“ (žinenke) a cítiť vôňu „dojo“ (telocvične). Trochu som sa „pomotal“ pri deťoch, ktoré som predtým trénoval a cítil som sa ako „normálny“ a cítil som sa ŠŤASTNÝ,“ vysvetľuje Ribár.

Facebook / Za právny štát | Martin Ribár

Lepšie sa prizrime

„Videl som tie „iskričky“ v očiach detí, videl som tú ich bezstarostnosť, počul ich smiech – a cítil som sa šťastný, naozaj šťastný. Stále sa dávam zdravotne dokopy, ešte ma čaká dlhá cesta, aby som sa vedel aspoň „normálne“ hýbať a normálne chodiť. Som s tým mentálne vyrovnaný, a beriem to ako fakt, že to „musím“, aby bolo neskôr „dobre“.. a bude, nepoddám sa, ani náhodou. Nikdy sa nepoddám, to nie je môj štýl,“objasňuje právnik, ktorý má síce množstvo problémov, no popri nich sa snaží vnímať aj množstvo pozitívnych maličkostí, na ktoré sa podľa neho treba len lepšie pozrieť.

TOTO je ÚPLNE ŠIALENÉ! Video o Číne zdieľalo TISÍCE ľudí
Český influencer David Bail hovorí, že je najvyšší čas hovoriť o veciach pravdu. V najnovšom videu konštatuje, že sme na konci cyklu, kedy na nás pôsobí kozmické žiarenie, s ktorým nie sme v súčasnej dobe schopní pracovať. A práve tým si vysvetľuje... Čítať ďalej
29 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Rovnováha

Ribár našu pozornosť upriamuje na tie pozitívne veci - úsmev, objatie, smiech, pár príjemných lúčov slnka, modrá obloha, vidieť nočný mesiac a hviezdy, stromy, trávu.

„Okolo nás je toľko krásnych a pozitívnych vecí, ktoré sú na dosah, len si ich často ani neuvedomujeme. pritom sa stačí lepšie poobzerať. Život je krásny. Tešme sa z maličkostí,“ uzatvára právnik.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik