Leyenová by mala byť ticho!
29 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Európska bezpečnostná situácia sa za súčasnej šéfky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej výrazne zhoršila.

Uviedol to maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó, informuje RIA Novosti s odvolaním sa na maďarský portál origo.hu.

Podľa neho by bolo dobré, keby v krátkom čase, ktorý zostáva do konca jej mandátu, už nerobila žiadne vyhlásenia alebo nepríjmala rozhodnutia, ktoré by ešte viac zhoršili situáciu v Európe z hľadiska hospodárstva aj bezpečnosti.

Týmito slovami reagoval maďarský minister zahraničných vecí na slová von der Leyenovej, že hrozba vojny s Ruskom pre Európsku úniu "nie je nevyhnutná, ale ani nemožná". Šéfka EK zároveň vyzval štáty Starého sveta, aby "boli pripravené" na takýto vývoj udalostí.

Drzosť a výsmech od šéfky eurokomisie?

Von der Leyenová sa rozváža súkromným lietadlom! Ale my máme šetriť!

Leyenová totiž absolvovala 23 z 29 súkromných letov EÚ. Lietadlo by sa pritom malo používať len „ako posledná možnosť“.

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová letela minulý rok súkromným lietadlom 23-krát.

Komisia ako celok využila v roku 2023 lietadlo len na 29 takýchto letov, uvádza sa v dokumente, ktorý si vyžiadal politik EÚ a ľavicový líder Martin Schirdewan a bol k dispozícii tlačovej agentúre DPA. Podľa kódexu správania pre členov eurokomisie by sa súkromné ​​lietadlá mali používať len vo výnimočných prípadoch. Vo štvrtok o tom informoval Spiegel.

Je to hanba

Šéf zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell počas tohto obdobia cestoval súkromným lietadlom iba dvakrát, ako ukazujú noviny. Podľa zoznamu cestovala von der Leyenová v roku 2023 trikrát súkromným lietadlom medzi Bruselom a Štrasburgom, dvoma sídlami Európskeho parlamentu, pritom existujú vlakové spojenia, ktoré cestu prekonajú do piatich hodín.

V kódexe správania komisárov sa uvádza: „Všetky možnosti vrátane alternatívneho plánovania by sa mali dôkladne zvážiť, aby sa aerotaxi zvažovalo len ako posledná možnosť.“

„Je hanbou, že predsedníčka Komisie sa v súvislosti s klimatickou krízou stále spolieha na súkromné ​​lietadlá,“ povedal Schirdewan pre noviny. Komisári a ich zamestnanci by nemali mať dovolené lietať do destinácií, kam sa dá cestovať vlakom do šiestich hodín. "Žiadať ľudí s nízkymi príjmami, aby sme ušetrili energiu, ale lietať z bodu A do bodu B súkromným lietadlom je drzosť."

Veľké odhalenie! Desivé slová vedcov
Čerstvé údaje od spoločnosti Global Vaccine Data Network, ktoré analyzovali 99 miliónov ľudí hovoria o tom, že takmer všetky variácie vakcíny proti koronavírusu zapríčinili rôzne srdcové ochorenia. Podľa všetkého vyhlásenia o „pandémii srdcového... Čítať ďalej
28 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik