Kremeľ poslal odkaz Viktorovi Orbánovi
28 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Rusko nepredstavuje hrozbu pre štáty, ktoré ho neohrozujú a obavy maďarského premiéra Viktora Orbána sú neopodstatnené, povedal v stredu novinárom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, píše portál Mandiner.

Nesúhlasíme s pánom Orbánom vo všetkom, Rusko nepredstavuje žiadnu hrozbu. Ani pre jeden štát, ktorý nie je nepriateľský voči Rusku, ktorý sa nesnaží stať protiruským, povedal Peskov v súvislosti s vyhlásením maďarského premiéra, že Maďarsko nechce spoločnú hranicu s Ruskom.

Peskov zdôraznil, že Rusko sa snaží zaistiť bezpečnosť "pre seba a svoje deti".

Po utorkovom summite V4 Orbán povedal, že z pohľadu Maďarska je tu ďalší špeciálny faktor, a to, že Maďarsko nechce opäť spoločnú hranicu s Ruskom, pretože s tým má zlé skúsenosti z minulosti. 

"Jedným z najdôležitejších základov maďarskej národnej bezpečnosti je mať na východ od nás subjekt, ktorý sa nachádza medzi Ruskom a Maďarskom. Takže pomáhame Ukrajine aj kvôli maďarským národným záujmom," zdôraznil premiér.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik