Juraj Gedra: Opozícia je schopná poprieť aj konflikt na Ukrajine ... ak o ňom hovorí Fico (VIDEO)
28 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Použitie pozemných vojsk a techniky členských štátov EÚ a NATO vo vojne na Ukrajine je aj podľa Juraja Gedru (Smer-SSD) top témou.

Gedra na úvod videa konštatuje, že v Paríži nezneli návrhy na mierové rokovania, len ďalšia eskalácia napätia a zvyšovanie rizika rozšírenia konfliktu len preto, lebo niekto nevie povedať „nie“.

„Ale čo sa dialo na Slovensku po zasadnutí bezpečnostnej rady slovenskej republiky, vlády slovenskej republiky a koaličnej rady zloženej z predsedov víťazných parlamentných strán...?“ žasne Gedra

VIDEO! Premiér: V Paríži bola čisto bojová atmosféra, nepadlo ani slovo o mieri
Premiér Robert Fico (Smer-SD) v pondelok na stretnutí európskych lídrov v Paríži potvrdil postoj vlády SR a koaličných partnerov, že nikdy nebudú súhlasiť s vyslaním slovenských vojakov do vojny na Ukrajine. Premiér o tom informoval na sociálnej... Čítať ďalej
27 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

V Paríži bola čisto bojová atmosféra podporujúca vojnu. Nepadlo ani slovo o mieri, čo Roberta Fica mrzí. Ten pred odletom z Paríža uviedol, že stretnutie zorganizované francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom bolo diskrétne, preto sa nemôže vyjadriť k príspevkom jednotlivých účastníkov.

„Môžem potvrdiť, že sú krajiny, ktoré sú pripravené poslať svojich vlastných vojakov na Ukrajinu, sú krajiny, ktoré hovoria, že nikdy, medzi ne patrí aj Slovensko, a sú krajiny, ktoré hovoria, že tento návrh treba zvážiť," povedal Fico.

Médiá o konšpirátorovi

„Prečo Robert Fico klame? Robert Fico konšpiruje Robert Fico zjavne preháňa Robert Fico robí marketing a straší dokonca tvrdenie televízie joj, že pravdepodobnosť, že slovenskí vojaci pôjdu do vojny na Ukrajine, je taká istá, ako že pôjdu bojovať na Mars,“rekapituluje Gedra palcové titulky niektorých médií, pričom rozumie strachu ľudí a odmietaniu skutočnosti zväčšovania hrozby otvoreného vojenského konfliktu s Ruskom.

„Ale novinári a opoziční politici, ktorí spolu zodpovedajú za informovanie a náladu obyvateľstva, nemôžu na fakty z úst ústavných činiteľov odpovedať popieraním bez argumentov, vlastnými pocitmi a nenávisťou,“ konštatuje Gedra, podľa ktorého médiá, ako Denník N, SMEčko či Aktuality totálne stratili súdnosť a v snahe očierniť Fica sú schopné aj poprieť stále viac sa rozhárajúci vojnový konflikt na Ukrajine.

Andrej Danko prerušil schôdzu, kým prinesú Matovičovi lieky
Andrej Danko pristúpil ku prerušeniu schôdze s odôvodnením, že sa bude čakať na to, “kým Matovičovi pošlú tabletky”. Andrej Danko (SNS) a Igor Matovič (bývalé OĽaNO) si to rozdali, slovne, priamo na pôde NR SR. Padali slová, ako magorko, mešuge a... Čítať ďalej
27 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Alternatíva ako „garážové rádiá“

„Nečudujem sa, že sa ľudia na Slovensku prestávajú zapodievať slovenskými takzvanými štandardnými médiami a radšej budú počúvať garážové rádiá, lebo hľadajú skutočnú pravdu a nie pretláčaný politický postoj západu,“uznáva Gedra alternatíve. Teší ho hlavne postoj  nemeckého kancelára Scholza.

Prekvapivý Scholz

„Nemecký kancelár Scholz sa priklonil k Robertovi Ficovi, keď sa vyjadril, citujem, som prekvapený, že niektorí ľudia sa ani nezamýšľajú nad tým, či to, čo robíme, nemôže viesť k našej účasti vo vojne,“ hovorí ďalej Gedra.

Suverénna slovenská vláda

„Viem, že suverénne postoje, ktoré dnes Robert Fico formuluje na medze na medzinárodných fórach nemajú obľubu západu, ale našťastie už dnes nemáme premiéra Ódora či Hegera, ktorý by kývli na akýkoľvek ich nápad. Ale presne v tom je súčasná vláda iná ako tie predtým, pretože háji záujmy Slovákov a nie západu,“ pripomína Gedra.

ŠACH-MAT! SLOVÁ ROBERTA FICA SA PLNE POTVRDILI: Macron urobil zo slovenskej opozície a liberálnych médií hlupákov (VIDEO)
Francúzsky prezident Macron reagoval na slová premiéra Roberta Fica a potvrdil to, čo tu opozícia a niektoré médiá celý deň odsudzovali ako šírenie neprávd a hoaxov. Na porade štátov EÚ macron nevylúčil poslanie vojakov na Ukrajinu a avizoval... Čítať ďalej
27 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Čo sa deje v hlavách liberálov

Aby sme pochopili, čo sa deje v hlavách liberálnych politikov a ich novinárskych priaznivcov, vzal si Gedra na pomoc výrok Ericha Mariu Remarqua z tzv. stratenej generácie spisovateľov, ktorých poznačila 1. Svetová vojna.

„Myslel som, že všetci ľudia sú proti vojne, ale zistil som s údivom, že veľa ľudí ju schvaľuje, hlavne tí, ktorí do nej nemusia ísť. Dúfam, že európski lídri nepotrebujú vidieť cínové truhly vlastných vojakov, aby pochopili zmysel týchto slov,“ uzatvára Gedra.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni