AKTUÁLNE! Ústavný súd dal stopku časti Trestného zákona
28 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Kto rozdáva Markíze exkluzívne informácie, nie je jasné, ale tá zverejnila, že získali exkluzívne informácie, že Ústavný súd Slovenskej republiky mal pozastaviť viaceré paragrafy novelizovaného Trestného zákona a že sa aktuálne doručujú rozhodnutia všetkým procesným stranám.

"Pozastaviť účinnosť mal tým bodom, ktoré sa mu nejakým spôsobom nepozdávali. Výhrad má byť viacero. Má ísť napríklad o také paragrafy, ktoré súvisia s takzvanými kajúcnikmi, alebo o body súvisiace s videami používanými v trestnom konaní," píše portál TV Noviny.sk.

Na Ústavný súd SR sa s novelou Trestného zákona obrátila prezidentka Zuzana Čaputová a tiež opoziční poslanci. Ten následne spojil ich tri podania do jedného spoločného konania.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik