"Aj takýchto premiérov sme mali...!" Saková okomentovala vyjadrenie Hegera
28 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Ministerka hospodárstva Denisa Saková (HLAS-SD) oznámila smutnú správu, ktorá sa týka rušenia pracovných miest v spoločnosti Bosch a dotkne sa závodu v Petrovanoch. Vysvetlila, ako sa veci majú a vyjadrila sa aj k expremiérovi Eduardovi Hegerovi (Demokrati). "Aj takýchto premiérov sme mali...," okomentovala Saková vyjadrenie Hegera.

„ Spoločnosť prijala strategické rozhodnutie, že v rámci závodov v Európe bude rušiť niekoľko tisíc pracovných miest. Dôvodom má byť klesajúci dopyt po ich výrobkoch,“ uviedla ministerka v úvode svojho videa.

„Žiaľ, toto strategické rozhodnutie sa dotkne závodu v Petrovanoch, kde pracuje približne 200 ľudí a vyrábajú sa tam komponenty do elektrobicyklov,“ uviedla ministerka.

„Dnes ráno som s predstaviteľmi spoločnosti mala konferenčný hovor, kde som sa uistila, že zatiaľ neplánujú rušiť ďalších tisíc pracovných miest v závodoch v Michalovciach a Bernolákove,“ pokračovala.

Denisa Saková sa v závere videa vyjadrila aj k príspevku expremiéra Eduarda Hegera

„Nedá mi nespomenúť jednu vec. Včerajší status bývalého premiéra Eduarda Hegera, v ktorom napísal, že Bezpečnostná rada štátu ide zasadnúť, kvôli rušeniu pracovných miest v závode v Petrovanoch.“

Ministerka dodala, že si uvedomuje, že táto otázka je mimoriadne citlivá a chúlostivá, hlavne pre 200 zamestnancov tohto závodu .

„Na druhej strane, by mal bývalý premiér vedieť, že Bezpečnostná rada sa zvoláva vtedy, keď je ohrozená bezpečnosť štátu a zasadá preto, aby hľadala riešenia aby sa takéto scenáre minimalizovali. Ale…aj takých premiérov sme mali,“ uviedla v závere.

Viac vo videu: