Rozčertený Heredoš: Matovič a Heger nás okradli o ťažké milióny (VIDEO)
27 | 02 | 2024 I Eka Balašková

Aktivista Miroslav Heredoš v otvorenom liste žiada GP SR, aby konala trestnoprávne voči Igorovi Matovičovi a Eduardovi Hegerovi za nehospodárne nakladanie s verejnými zdrojmi. Tvrdí, že Matovič a Heger vyliali milióny do Dunaja. Otvorený list prinášame v plnom znení.

Zakladateľ a aktivista Miroslav Heredoš v pondelok (26. februára) na Generálnej prokuratúre SR odovzdal v mene OZ Voľná zóna a občanov všeobecne verejnú výzvu – otvorený list. Od volieb uplynulo päť mesiacov a to je podľa Heredoša najvyšší čas na to, aby sa začali riešiť prešľapy z čias vlád Igora Matoviča (OĽaNO) a Eduarda Hegera (aktuálne Demokrati).

Vážený pán Žilinka,

žiadame Vás v mene OZ VOĽNÁ ZÓNA a v menej všetkých poškodených občanov, konajte trestnoprávne voči Igorovi Matovičovi a Eduardovi Hegerovi za nehospodárne nakladanie s verejnými zdrojmi; odovzdávame Vám občiansky podnet!

Medzi rokmi 2020 - 2023 sme museli konkrétne 5 340 880 ks vakcín darovať tretej strane z dôvodu expirácie; rozumejte z dôvodu nezmyselného nakupovania vakcín Matovičom a Hegerom, ku ktorému sa nemala ako vyjadriť odborná ani občianska verejnosť a v čase kedy bolo jasné, že sa verejnosť odmieta vakcinovať týmito vecami! Nakúpilo sa neskutočných 15 149 700 ks vakcín!

Darovať sme museli na základe blížiacej sa expirácie - a to vyššie uvedených vyše päť miliónov vakcín; a to v sume približne 101 000 000 eur.

Matovič a Hegerom nás okradli nehospodárnym nakladaním s našimi financiami o túto sumu, dokladujeme ju odpoveďami z infožiadostí z Ministerstva zdravotníctva SR.

Títo, vyššie uvedení páni ex - premiéri, musia byť riešení OČTK a polícou SR za podozrenie k spáchaniu trestného činu nehospodárneho nakladania s verejnými zdrojmi.

🇸🇰 Trestný zákon č. 300/2005, paragraf č.237 "Porušovanie povinnosti pri správe verejného majetku" hovorí totiž jasne a platí aj na Matoviča s Hegerom!

Pán Žilinka, konajte - v občianskom mene ďakujem!

Miro Heredoš, OZ Voľná zóna

ŠACH-MAT! SLOVÁ ROBERTA FICA SA PLNE POTVRDILI: Macron urobil zo slovenskej opozície a liberálnych médií hlupákov (VIDEO)
Francúzsky prezident Macron reagoval na slová premiéra Roberta Fica a potvrdil to, čo tu opozícia a niektoré médiá celý deň odsudzovali ako šírenie neprávd a hoaxov. Na porade štátov EÚ macron nevylúčil poslanie vojakov na Ukrajinu a avizoval... Čítať ďalej
27 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Šialené čísla

Vo videu Heredoš dokumentuje odovzdanie výzvy na Generálnej prokuratúre. Ešte pred jej odovzdaním vysvetľuje, že v uplynulom týždni na základe žiadosti o informácie získali rozpis nákupu vakcín ministerstvom. Na základe tohto rozpisu Voľná zóna vyčíslila, premiéri vakcíny nakupovali absolútne nezmyselne.

„Bez verejnej diskusie, bez akejkoľvek možnosti odbornej a laickej verejnosti vyjadrenia sa k nákupu vakcín, nakúpili vakcíny za vyše 287-miliónov eur,“konštatuje Heredoš. Dodáva, že mnohé z vakcín exspirovali.

Obrovská kampaň a milióny dole vodou

Stalo sa tak z dôvodu, že mnohí ľudia sa od začiatku neboli ochotní nechať očkovať a iní neskôr pochopili, že ide o génovú terapiu, no nechráni ani pred infekciou, ani pred jej šírením. Heger s Matovičom aj napriek tomu vakcíny nakupovali, no neskôr museli iným štátom darovať vakcíny v hodnote 101 miliónov eur.

Facebook / Miroslav Heredoš

„Tieto veci sme nakupovali z našich financií, z našich daní, sú to naše peniaze, financie našich detí, či starých rodičov. Sú to financie, ktoré Igor Matovič a Eduard Heger vyliali do Dunaja,“ dopĺňa pohoršený Heredoš. Upozorňuje, že na nehospodárne nakladanie s financiami sú paragrafy, ktoré sú zmienené v otvorenému listu.

„Pán Žilinka, všetko máte v podateľni,“ uzatvára Heredoš.

Aktivista Heredoš vyhral súd s vedcom Čekanom (VIDEO)
Aktivista Miroslav Heredoš takmer od začiatku protipandemických opatrení na Slovensku hovorí, že tak, ako ich nastavila najskôr Matovičova, potom Hegerova vláda, to fungovať nebude. Nesúhlasil ani s hromadným testovaním, proti zatváraniu prevádzok... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik