Sociálne siete vybuchli pod rukami opozície! Tá smiešne tvrdí, že Fico klame (VIDEO)
28 | 02 | 2024 I Eka Balašková

26. februára slovenské sociálne siete „vybuchli“. Stalo sa tak po tom, ako Robert Fico (Smer-SSD) informoval, že západ v spojitosti s vojnou na Ukrajine zvažuje aj možnosť nasadenia vlastných ozbrojených zložiek. Vážne premiérove slová vyvolali množstvo reakcií nie len na domácej pôde, ale aj v Česku, či v celoeurópskom priestore.

Po parížskom samite Robert Fico hovorí, že na ňom o možnosti mierového riešenia konfliktu Ruska a Ukrajiny nepadlo ani slovo. Bývalý český premiér Babiš na Ficovo vyjadrenie reaguje, že "nerozumie", na čo je západu tento krok, ktorý by nepomohol nikomu, akurát zbrojárskym firmám. Na utorkovej tlačovej besede francúzsky prezident Emmanuel Macron potvrdil, že vylúčené nie je ani to, že v oficiálnom vyslaní  jednotiek zatiaľ dohoda neexistuje, no slovenská opozícia stále nechce pochopiť vážnosť situácie ... 

Bojová vrava z Paríža

„Ako sme ráno v Bratislave na viacerých zasadnutiach predpokladali, v Paríži bola čisto bojová atmosféra podporujúca vojnu. Nepadlo ani slovo o mieri, čo ma osobne veľmi mrzí," citoval Fica tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.Premiér pred odletom z Paríža uviedol, že stretnutie zorganizované francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom bolo diskrétne, preto sa nemôže vyjadriť k príspevkom jednotlivých účastníkov.  

VIDEO! Premiér: V Paríži bola čisto bojová atmosféra, nepadlo ani slovo o mieri
Premiér Robert Fico (Smer-SD) v pondelok na stretnutí európskych lídrov v Paríži potvrdil postoj vlády SR a koaličných partnerov, že nikdy nebudú súhlasiť s vyslaním slovenských vojakov do vojny na Ukrajine. Premiér o tom informoval na sociálnej... Čítať ďalej
27 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Babiš nerozumie

„Nerozumiem tomu. Spojené štáty zbroja desaťkrát viac ročne ako Rusko. Francúzsko a Nemecko dohromady zbrojí viac ako Rusko. Máme článok 5,“ upozornil Babiš v krátkom videu na článok 5 NATO. Je to článok, ktorý hovorí, že zmluvné strany považujú ozbrojený útok proti jednej alebo niekoľkým členským krajinám za útok proti všetkým a zaväzujú sa v takom prípade pomôcť napadnutým členom. Bývalý český premiér tiež konštatuje, že aj Ukrajinci dávajú Rusku zabrať, takže odvod by mal význam len pre zbrojárov, prípadne politikov.

Kam to všetko smeruje?

Členovia NATO dva roky dodávajú Kyjevu zbrane a muníciu za miliardy dolárov. Cvičia ukrajinské sily. Vedúci predstavitelia NATO vrátane amerického prezidenta Joea Bidena zdôrazňujú, že západná vojenská aliancia sa chce vyhnúť priamemu konfliktu s Ruskom, ktorý by mohol viesť ku globálnej vojne.

Macron otvorene

Po tom, ako európski lídri v pondelok usporiadali summit na podporu Kyjeva, francúzsky prezident Emmanuel Macron na tlačovej konferencii povedal, že vyslanie západných vojakov na Ukrajinu by nemalo byť vylúčené.

„Dnes neexistuje konsenzus o oficiálnom vyslaní pozemných jednotiek, ale... nič nie je vylúčené," Macron to povedal na tlačovej konferencii v Paríži, kde zdôraznil, že Západ musí „urobiť všetko, čo je v jeho silách, aby zabránil Rusku vyhrať túto vojnu".

„Porážka Ruska je nevyhnutná pre bezpečnosť a stabilitu Európy," dodal francúzsky prezident.

Emanuel Macron, zdroj: TASR

Macron tiež oznámil, že vznikne nová koalícia štátov, ktoré budú Ukrajine dodávať rakety a muníciu so stredným a dlhým dosahom. V krátkodobom hľadisku by okrem toho mali mobilizovať ďalšiu muníciu pre Ukrajinu zo zásob tretích štátov.

Európa na pokraji eskalácie: Marcon nevylučuje vyslanie západných vojakov na Ukrajinu
Francúzsky prezident Emmanuel Macron nevylučuje v budúcnosti nasadenie pozemných jednotiek svojej krajiny na Ukrajine. Na dosiahnutie toho, aby Rusko nemohlo zvíťaziť v útočnej vojne na Ukrajine, nie je nič vylúčené, povedal v závere konferencie o... Čítať ďalej
27 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Len slovenská opozícia nechce pochopiť

Kým bývalý minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) sa pýta, čo sa tomu Ficovi vždy na konci februára stane, že straší mobilizáciou, podľa jeho predchodcu a súčasného poslanca za OĽaNO Ľubomíra Galka ide premiérovi len o prekrytie nepopulárnych zákonov.

„Je to grázel a perfídny manipulátor a tým to končí. Neskáčme mu (ani médiá) na tú hru. Vieme, o čo mu ide. Prekryť Trestný zákon,”komentoval premiérove vyhlásenia o vojne na Ukrajine Galko.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ostrá Beňová: Opozícia nechce vidieť, čo vidí celá Európa (VIDEO)
Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SSD) zo Štrasburgu informuje o prerokovávaní zaujímavej agendy. Európsky parlament okrem iného revidoval Viacročný finančný rámec. Pár slovami sa však venovala aj aktuálnej situácii na slovenskej politickej scéne,... Čítať ďalej
27 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik