Kto je poradcom Ivana Korčoka?
27 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Exminister školstva Jurad Draxler zverejnil, kto by mal byť podľa neho poradcom Ivana Korčoka.

Korčokovým poradcom by mal byť podľa Juraja Draxlera, Ivan Mikloš.

Názor exministra školstva zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

Ľudia, ktorí sa pohybujú v pozadí prezidentskej kampane Ivana Korčoka už začínajú byť takí optimisti ohľadom prípadného víťazstva, že dokonca začali zhľadúvať ľudí, ktorí by mu mali v prezidentskom paláci radiť.

Podľa mojich informácií jedným z prvých by mal byť "ekonomický expert" Ivan Mikloš.

Bývalý minister financií a vicepremiér dlhé roky radil ukrajinskej vláde, po priamej intervencii americkej vlády.

Teraz sa udržiava v pozornosti napríklad rôznymi ekonomickými komentármi. V nich zvyčajne chváli americkú ekonomiku - nehľadiac na to, že bežní Američania sú hospodárskym vývojom mimoriadne sklamaní. Dobre sa žije miliardárom, ku ktorým plynú všetky zisky, bežní ľudia zápasia so stagnáciou príjmov, šialenými cenami bývania.

A napríklad učitelia, aj vysokoškolskí, majú bežne dva džoby, aby nejako prežili, ulice miest (napríklad predtým pekného San Francisca), sú preplnené bezdomovcami. Veď preto sa obyvatelia búria proti doterajším politikom a hromadne podporujú napríklad Trumpa.

Ale Ivan ide tú "správnu a jedine správnu" líniu o zázračnom americkom hospodárstve, ktoré by sme všetci v Európe mali kopírovať.

Mimochodom, tento "expert" bežne nechápe základné reálie - link na článok, kde to podrobnejšie rozoberám, dám do komentárov.

A niekedy hádže úplné perličky. Nedávno propagoval jednu mizernú štúdiu, podľa ktorej vraj medzi najinovatívnejšie východeurópske ekonomiky patrí Bulharsko. Krajina, ktorú dobre poznám, vrátane prostredia firiem aj štátu. A celkom určite by ste v tej krajine mali veľký problém nájsť niečo moderné v prostredí štátu alebo podnikania.

Ale majú najnižšiu daň v EÚ, plus ako jedny z mála si, popri Slovensku, ešte udržiavajú bájny 2. pilier (ktorým sa z východnej Európy vyváža kapitál do Západnej Európy a USA) a tak z Washingtonu je pokyn, že ich treba chváliť. Tak to Mikloš poslušne robí, podobne, ako kedysi poslušne dohliadal na rozobratie slovenského strojárstva a strategických podnikov.

A Korčoka isté kliky potrebujú presne na to, aby cez neho do politických hier vrátili svojich pomáhačov. Vrátane Ivana Mikloša.

Premiér Fico prehovoril po samite V4
Utorkový samit predsedov vlád krajín Vyšehradskej štvorky (V4) bol jedným z najpodstatnejších stretnutí pre budúcnosť V4. Po jeho skončení to vyhlásil slovenský premiér Robert Fico. Rokovanie bolo podľa jeho slov svojím obsahom mimoriadne náročné,... Čítať ďalej
27 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Andrej Danko prerušil schôdzu, kým prinesú Matovičovi lieky
Andrej Danko pristúpil ku prerušeniu schôdze s odôvodnením, že sa bude čakať na to, “kým Matovičovi pošlú tabletky”. Andrej Danko (SNS) a Igor Matovič (bývalé OĽaNO) si to rozdali, slovne, priamo na pôde NR SR. Padali slová, ako magorko, mešuge a... Čítať ďalej
27 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik