Uhrík vytočený do biela! Európski lídri považujú vojnu na Ukrajine za počítačovú hru (VIDEO)
27 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Európski lídri slintajú nad kontraktmi na zbrane a želajú si, aby vojna na Ukrajine trvala čo najdlhšie. Absolútne im nezáleží na mieri či na životoch chudobných, ktorí v tej vojne zomierajú. Schvaľovanie či neschvaľovanie poskytovaní munície na Ukrajinu považujú za akúsi hru. Považujú sa za nadľudí a občania východnej Európy sú pre nich podradná rasa, tvrdi Milan Uhrík.

Clare Daly, írska europoslankyňa sa vyjadrila k ich konaniu: „Európski lídri pochodujú a skandujú o sláve, zahalení vlajkami a predstierajú, že im záleží na demokracii a medzinárodnom práve, pričom slintajú nad kontraktmi na zbrane. Je ľahké pochopiť, prečo chcete, aby vojna pokračovala, ale je koniec. Zatiaľ, čo sa zabávate na svojej pantomíme Churchillovských vystúpení, Ukrajine sa míňajú muži a nádeje. Európske ekonomiky sa vyšťavili a málokto verí, že výhra je blízko. Dokonca aj Biely dom ustupuje a vaša podpora Izraelu ukazuje, že ste sa nikdy nestarali o demokraciu. Ide o darčeky zbrojárom a sile USA."

Elite Európskej únie sú životy Slovanov ukradnuté. Predlžovaním vojny na Ukrajine však škodia celej Európe

Milan Uhrík (hnutie Republika): „Ja mám niekedy pocit, že vy o tom rozprávate ako o nejakej počítačovej hre. Vy stlačíte gombík, odhlasujete viac zbraní pre Ukrajinu a potom si tu, vedľa, v poslaneckom klube na mobiloch čítate a pozeráte, koľko ľudí dnes zomrelo a ako sa posunula nejaká frontová línia. Ja chápem, že pre niektorých z vás na západe sa o tejto vojne ľahko rozpráva, lebo sú to Ukrajinci, sú to Slovania, ktorí bojujú proti nenávidenému Rusku, ale vy už musíte pochopiť, že tá vojna ničí aj Európu. Ja apelujem práve na to, aby sme sa prestali báť a rozprávať o mieri a konečne volali po mieri a nie stále po viac a viac zbraniach."

Milan Uhrík konanie eurokomisárov označil presnými slovami (VIDEO)
Milan Uhrík sa v europarlamente veľmi ostro vyhranil k vyjadreniu eurokomisárky Věry Jourovej, ktorá pohrozila Slovensku zastavením eurofondov kvôli návrhu vlády Roberta Fica vyjadril o zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry. „Pred pár dňami... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik