Štefan Harabin: Kaviarenský kandidát nemôže rozhodnúť o tom, čo je a čo nie je agresia (VIDEO)
26 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Prezidentský kandidát JUDr. Štefan Harabin volebným prieskumom veľkú váhu nepridáva. Svoj postoj vysvetľuje faktom, že pri predčasných parlamentných voľbách ešte počas volebnej noci niektoré agentúry chrlili správy, že víťazom volieb bude PS, nakoniec to dopadlo celkom inak. Dobrým príkladom je aj Zuzana Čaputová, ktorej médiá ešte pár dní pred prezidentskými voľbami prisudzovali 48 percent a skončila s ani nie polovicou. Harabin bol hosťom Západoslovenskej TV, kde ho „spovedal“ JUDr. Miroslav Kamenský.

Štefan Harabin s úsmevom radí, že ak chce niekto zbohatnúť, mal by utekať do stávkovej kancelárie a staviť na neho „stovku“. Nechápe však, ako môže KDH podporiť kandidáta, ktorý svojimi vyhláseniami podporuje rozbitie rodin a teda zánik štátu. V súvislosti s Ivanom Korčokom Harabin hovorí o nutnosti volebnej komisie prezrieť výdavky na jeho kampaň a tiež konštatuje, že Korčok nemôže tvrdiť niečo, čo nepotvrdila ani Bezpečnostná rada OSN.

Zmysel pre humor mu nechýba

Presne takú taktiku – „výrobu“ silného liberálneho kandidáta pred týmito prezidentskými voľbami spustil aj Denník N, ktorý stavil na súboj medzi liberálnym Korčokom a pronárodnými kandidátmi. V tejto súvislosti sa Harabin pousmial, že treba ísť do stávkovej kancelárie a staviť si na neho, možno sa dočkáme mnoho bohatých výhercov. „Obetujte sto eur a uvidíte, aké čary sa budú diať,“smeje sa Harabin s tým, že prieskumy a stávkové kancelárie sú „jedna partia“.

Vojna na Ukrajine sa nedá riešiť zbraňami. Fico nemieni podporiť Ukrajinu vyslaním vojakov, ako mu to chce prikázať NATO
Podľa bývalého poslanca Národnej rady Slovenskej republiky György Gyimesiho nemá vojna na Ukrajine žiadne racionálne opodstatnenia, zmysel a ani pozitíva. Odkrýva však slabé stránky progresívnych médií, politikov a ich ideológie. Problém vidí v... Čítať ďalej
26 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Kto rozbíja rodinu

KDH sa malo podľa Harabina pri svojej podpore rozhodovať podľa toho, kto je okamžite ochotný vypovedať Istanbulský dohovor, keďže tento dokument je šíriteľom LGBTI ideológie.

„Mali by reprezentovať kresťanov a oni dajú podporu antikresťanovi. On chce etablovať homo-manželstvá a to je útok na rodinu. To je rozpad rodiny, to je rozpad rodu, to je rozpadnároda, spoločnosti, zánik štátu,“dopĺňa Harabin svoje vysvetlenie, prečo nie je logická podpora KDH Ivanovi Korčokovi.

Podnet pre volebnú komisiu

V súvislosti s týmto kandidátom sú veľmi zaujímavé aj výdavky na jeho kampaň. Zákon hovorí jasne o tom, že výdavky na prezidentskú kampaň nesmú presiahnuť 500-tisíc eur. Na námestiach sa počas protivládnych demonštrácií lídri opozície nijako netaja tým, že sú tam aj preto, aby podporili Korčokovu volebnú kampaň. Demonštrácie majú perfektné ozvučenie či technické vybavenie. Otázkou podľa Harabina teda je, „čo to bude stáť“.

„A toto je vecou štátnej volebnej komisie, týmto sa musia zaoberať,“ myslí si prezidentský kandidát Harabin.

Nevyvážený Korčok

Hoci Korčok hovorí, že je za vyváženú politiku, neprekážalo mu bombardovanie Iraku. „Kto v rozpore s platným právom schvaľuje vraždenie civilistov bez rozhodnutia Bezpečnostnej rady OSN, tak je kandidát vojny. Aj teraz ide hovoriť o tom, že zo strany Ruskej federácie ide o agresiu na Ukrajine,“ hovorí Harabin na margo Korčokových vyjadrení a pripomína, že ani v tomto prípade bezpečnostná rada OSN nemala žiadny výrok v zmysle, že ide o agresiu a teda to nemôže povedať ani žiaden „kaviarenský prezidentský kandidát“.

V RTVS bude HORÚCO! Padajú prvé návrhy a tvrdé verdikty
Po smiechu prichádza plač a novinári si vypočuli prvé verdikty! Ľuboš Blaha dostáva bez prestávky správy od nasrdených divákov, že je nutné čo najskôr vyriešiť situáciu vo „verejnoprávnom“ médiu RTVS. Zastáva rovnaký názor, pretože mu zostáva hlava... Čítať ďalej
26 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik