Katarína Roth Neveďalová: Ak ste nestihli dnešnú tlačovku PS, nestrácajte čas - BLA BLA, FICO JE HROZBA
26 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Médiá teatrálne hovoria o vojne. Všade hovoria o podpore prostredníctvom dovozu zbraní. Katarína Roth Nevedalová si však všimla, že si niekto dovolil spomenúť mierovú cestu riešenia vojnového konfliktu na Ukrajine.

„Všetci dnes píšu o smutnom druhom výročí vojny na Ukrajine. No konečne začínajú spomínať slovo mier,“ vyjadrila sa poslankyňa Europarlamentu za stranu Smer – SSD.

Ako väčšinu „smerákov“, ako ich tak radi označujú proopoziční rusofóbovia, ju tiež podozrievajú z „rusofílie“

„Nie, nebudem volať Putinovi, aby som mu to vysvetlila, ako mi niektorí „fanúšikovia“ občas napíšu. Nemám jeho číslo,“ poznamenala Nevedalová. Že jej budú slniečkari? Sotva... „Je úlohou nás všetkých, nielen jednotlivcov, ale krajín a organizácií, aby sme hovorili o mierovom riešení tohto konfliktu. Verím, že nedávno zverejnená iniciatíva Švajčiarska na usporiadanie mierovej konferencie sa uskutoční,“ napísala vo svojom statuse na sociálnej sieti Katarína Roth Nevedalová. Ako podotkla, je načase. Verí,  že je situáciu nutné upokojiť a hľadať riešenie.

„V tomto kontexte je preto pre mňa vyjadrenie generálneho tajomníka NATO, ktorý Ukrajine sľubuje členstvo, zbytočným prilievaním oleja do ohňa. Nemá na to súhlas členských krajín, nie je na tom konsenzus a preto je dosť hlúpe a nebezpečné také niečo sľubovať,“ pranieruje Stoltenberga Nevedalová. „Niektorí, ako pani von den Leyen, talianska premiérka Meloniová, či kanadský premiér Trudeau odcestovali do Kyjeva, aby sa pofotili,“ definovala ich „bohumilú aktivitu“.

Nevedalová nezaháľa. Nemá čas sa fotiť s papalášmi

„Ja som pracovne v Madride, ako viceprezidentka Socialistickej internacionály, kde hovorím o mieri a spolupráci s kolegami z celého sveta. So španielskym premiérom Sanchézom, s tureckým vodcom opozície Özelom, či bývalým prezidentom Kyrgyzska Atambayevom, ktorý bol za svoje názory vo väzení. Ale aj s kokegami z Palestíny a Izraela. Lebo našou úlohou je ľudí spájať a podporovať výmenu názorov, hľadanie kompromisu a riešenia,“ dodala Nevedalová, snažiaca sa o to, aby sa situácia na Ukrajine riešila rozumom, nie prázdnymi rečami.

V Poľsku vydali šokujúce vyhlásenie pre Zelenského
Potreba Ozbrojených síl Ukrajiny si vydýchnuť demonštruje blízkosť zlomu v špeciálnej vojenskej operácii, ktorú Rusko vedie na Ukrajine. Preto bude musieť Volodymyr Zelenskyj nevyhnutne urobiť ústupky v záujme mierových rozhovorov s Ruskom.... Čítať ďalej
25 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Ak ste nestihli dnešnú tlačovku PS, nestrácajte čas

V situácii, keď sa bude konať mimoriadne rokovanie v Paríži a Slovensko sa k nemu postavilo zodpovedne, rokovalo sa o potrebných postojoch a informáciách v na to určených orgánoch. Zástupcovia vlády prichádzajú s jasným postojom. Potom sa vyjadrilo na svojej tlačovke Progresívne Slovensko. "Zázrak sa nekonal, zase to bola znôška pocitov a komentárov, ale žiadne posolsvo. A politické už vôbec nie," hovorí Neveďalová.

PS sa prejavilo ako tradične afektovaná strana poloprofesionálov stavajúca na komentáre a lacnú sentimentalitu. Poslankyňa za stranu Smer – SSD si nemohla odoprieť pár ironických komentárov v súvislosti s ich predstavou o politike.

„Nabudúce, keď pôjdem služobne mimo Slovenskej republiky, asi urobím tlačovku aj ja. Nedozvedeli sme sa nič, iba to, že poslanec Valášek bol na stretnutí v Bruseli a tam nič nepočul. Ďalej iba „ja si myslím a nemyslím,“ citovala jeho „prejav“ Nevedalová.

zdroj: Facebook | Katarína Roth Nevedalová

Progresívci si neželajú, aby Slovensko zastupoval premiér. Ako si Fico môže dovoliť takú nehoráznosť? 

Podotkla tiež, že by si mal obnoviť, ak ešte nejaké má, znalosti zo slovenčiny, pretože angličtina mu ide lepšie. Progresívci sa k stretnutí v Paríži vyjadrili ako k dôležitému, na druhej strane si „vyprosujú“, aby sa ho zúčastnil premiér, pretože je podľa nich, ako hovorí aj Igor Matovič, bakaný.

„Progresívcom nejde o to, čo bude so Slovenskom, ale čo si o nás kto myslí. Na toto myli napríklad myslieť, keď písali protislovenskú rezolúciu, alebo keď neustále útočia na Slovensko pred orgánmi EÚ. Oni môžu. Ale pri dôležitých otázkach radšej budú ticho šúchať nožičkami, len aby náhodou nemali iný názor,“ nemohla nepodpichnúť politickú „elitu“ Slovenska vo svojom vyhlásení Nevedalová.

„Sama som zvedavá, čo bude výsledkom schôdzky v Paríži. Dnes a zajtra budem o tom hovoriť aj pre slovenské médiá. Byť ostražití, pripravení a mať národný postoj prediskutovaný doma je normálnou praxou pred dôležitou schôdzkou všade na svete. Toto tiež ukazuje “profesionalitu” PS. A pán Valášek by si nemal ako bývalý veľvyslanec vymýšľať,“ pripomenula Valáškovi jeho sklony ku konfabuláciám Nevedalová.

Na Šimekovi ju „fascinuje“, ako si dovolí rozprávať, že je Fico hrozbou pre Slovensko. Ako celá strana Smer – SSD a ktoviečo ešte. Pritom mu nevadí pracovať pre europoslanca Zalu, člena strany, ktorú má Šimečka neustále v zuboch. No o tom na verejnosti nehovorí nič.

OBROVSKÝ ŠOK: Zomrela moderátorka televízie Joj!
Televíziu Joj zasiahla mimoriadne smutná správa - dňa 20. februára nečakane zomrela logopedička PhDr. Lucia Palugyayová, moderátorka obľúbenej relácie Rapotáčik detskej televízie Jojko! Luciu Palugyayovú poznajú rodičia a deti vďaka televízii... Čítať ďalej
26 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik