Dagmar Kramplová: Eskalácia konfliktu medzi NATO a Ruskom zatiaľ nehrozí
28 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Poslankyňa za Slovenskú národnú stranu ubezpečuje občanov Slovenskej republiky, že podľa všetkých dostupných informácií sa nevystupňovalo napätie medzi Ruskom a štátmi Severoatlantickej aliancie natoľko, aby sa dalo hovoriť o nebezpečenstve tretej svetovej vojny.

„Z našich informácií vyplýva, že eskalácia konfliktu v tomto okamihu nehrozí,“ vyjadrila sa Kramplová. „Ľuďom však treba pre pokoj vysvetliť, čo sa aktuálne deje a o čo išlo Macronovi pri stretnutí v Paríži,“ dodala.

„Aktuálna situácia na Ukrajine ukázala, že Zelenskyj v zázemí vojnu prehráva a že pravdu sme mali vtedy my, keď sme hovorili, že tento konflikt nie je možné vyriešiť vojensky a že jediné riešenie je diplomatické riešenie.“

Riešiť vojnu vojnou môžu iba blázni

Dagmar Kramplová sa vyjadrila, že takýto postoj si dnes uvedomujú všetci normálne zmýšľajúci a konajúci štátnici v Európe. Európa je unavená nielen dotovaním Ukrajiny zbraňami, humanitárnou pomocou a peniazmi, ale vojnou ako takou. Preto sa čoraz častejšie ozývajú hlasy, volajúce po mierovom riešení.

K ľuďom snažiacim sa riešiť konflikt prostredníctvom vojny sa vyslovila radikálne: „Výnimku tvoria už len absolútni blázni, ktorí chcú aj naďalej sponzorovať a eskalovať tento konflikt. Informácie o možnej eskalácii konfliktu teda vyplývajú z toho, že v Európe je ešte stále zopár bláznov, ktorí veria, že na Ukrajine je možné zachrániť Zelenského režim a to práve eskaláciou tohto konfliktu,“ vyslovila svoj postoj k nezdravému postoju niektorých neprebudených politikov v Európe.

„Toto však v žiadnom prípade nedovolíme a všetky takéto návrhy zablokujeme. Čas ukazuje, že treba otvoriť dvere mierovému riešeniu,“ povedala Kramplová, čím sa lojálne postavila k postoju celej koalície v otázke riešenia konfliktu u našich východných susedov.

Premiér vylúčil prípadnú účasť slovenských vojakov na území Ukrajiny
Slovensko nebude na bilaterálnej báze ponúkať Ukrajine možnosť spolupráce v podobe účasti slovenských vojakov na území Ukrajiny. Vyhlásil to premiér Robert Fico (Smer-SD) po pondelkovom rokovaní vlády. Slovensko nebude na bilaterálnej báze... Čítať ďalej
26 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik