Rozruch okolo smrti Navaľného ukončil šéf ukrajinskej rozviedky
25 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Navaľnyj asi skutočne zomrel prirodzenou smrťou, tvrdí šéf ukrajinskej vojenskej rozviedky 

Šéf ukrajinskej vojenskej rozviedky Kyrylo Budanov vyhlásil, že ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj zomrel vo väzení za polárnym kruhom prirodzenou smrťou. Západný predstavitelia, ako aj Navaľného rodina a jeho spolupracovníci však naďalej pripisujú vinu ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

"Asi vás sklamem, ale čo vieme, tak (Navaľnyj) naozaj zomrel na trombózu. Je to viac-menej potvrdené. Nemáme to z internetu, ale bohužiaľ, ide o prirodzenú smrť," povedal novinárom Budanov. Súčasne odporučil neveriť, že aj Putinov režim v Rusku sa zrúti "prirodzene, sám od seba". "Bez našej pomoci je to nereálne," poznamenal.

Budanov sa tiež nechal počuť

Stabilný režim v Rusku znamená ohrozenie Ukrajiny a sveta, a preto ukrajinská rozviedka bude pokračovať v operáciách na ruskom území. "Pokiaľ bude na Ukrajine vojna, budú problémy aj v Rusku," zdôraznil a naznačil, že budú nasledovať nové útoky na okupovanom Kryme. "Nepriateľa čakajú nové prekvapenia. Civilistom by som neodporúčal používať Krymský most," varoval.

Kuleba urobil zvláštne vyhlásenie o územiach, ktoré stratila Ukrajina
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba urobil zvláštne vyhlásenie o územiach, ktoré sa dostali pod ruskú kontrolu. V rozhovore pre televízny kanál ABC, z ktorého úryvky cituje RIA Novosti, poznamenal, že pozície stratené Ozbrojenými... Čítať ďalej
25 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.