Richard Dírer prišiel hrať hrdinu na Ukrajinu. V rozhovore s ukrajinskou poslankyňou však nikoho nepresvedčil
26 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Ukrajinská poslankyňa Solomia Bobrovska sa počas rozhovoru, ktorý sa udial priamo na území Ukrajiny s Richardom Dírerom vyjadrila na adresu slovenských politikov, že je smutné sa pozerať, ako sa Slovensko stáva akýmsi „satelitom Ruska a Maďarska.“ Môžeme podľa nej pochodiť a vytratiť sa ako Bielorusko, Gruzínsko či Moldavsko.

„Je veľmi bolestivé počuť niektoré vyjadrenia slovenských politikov o Ukrajine, bojím sa, že Slovensko sa môže stať satelitom Ruska, čoho sa veľmi bojím,“ vyjadrila sa Solomia Bobrovska. Negatívny postoj Ukrajiny voči našej vláde a vyjadreniu sa, že koniec podpory formou dovozu munície na Ukrajine nemôže situáciu pomôcť však názor koalície s najväčšou pravdepodobnosťou nezmení.

Slovensko chce i naďalej pomáhať Ukrajine. Humanitárnou pomocou.

Postoj Slovenska a Maďarska v tom zmysle, že nebudú podporovať dodávky zbraní na Ukrajinu Solomiu Bobrovsku rozhodne nepotešil. Militantný, permanentne perfídny a podozrievavý postoj Ukrajincov voči Rusom ich nabáda k akejsi forme paranoje. Ukrajinskí politici nabádajú krajiny NATO, aby podporovali pretrvávanie konfliktu. S naivným odhodlaním veria, že podpora stíhačkami F-15 a F-16 vyrieši situáciu a ukončí vojnu víťazstvom Ukrajincov vo vojnovom konflikte s Ruskom.

Solomia Bobrovska porovnala Rusov s nacistami.

Solomia Bobrovska nepopiera, že Slovensko je jednou z krajín, ktorá Ukrajine pomohla prijatím utečencov, no nechápe odmietavý postoj vlády, ktorá z princípu nechce vytĺcť klin klinom. Ukrajinci ako takí si nevedia predstaviť, čo by sa stalo, ak by Ukrajina v tomto konflikte prehrala. Prirovnávajú Rusko k nacistom, éru socializmu k ére, keď nacistické Nemecko vyvražďovalo Slovanov po desiatkach miliónov, čo len dokázalo, že je ďalšou političkou, ktorá nepozná historické fakty v ich skutočnom kontexte.

Generál Šandor: Ukrajina prehrala...
Obrovská strata územia, odchod 10 miliónov ľudí a tretina hospodárstva v troskách. Ukrajina, ktorá dva roky odolávala ruskému náporu, prehráva. Podľa bezpečnostného experta a bývalého šéfa vojenskej rozviedky Andora Šandora neexistuje iný termín.... Čítať ďalej
22 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Toto poburujúce prirovnanie dnes zdieľajú i naše mainstreamové médiá, ku ktorým sa bohužiaľ priraďuje aj TA3. Richard Dírer sa snažil počas stretnutia s ukrajinskou poslankyňou v rámci špeciálneho vydania jeho relácie V politike práve na ukrajinskom území sugestívnymi otázkami zdôrazniť „negatíva“, ktoré prináša racionálny postoj Ficovej vlády ku konfliktu na Ukrajine. Vyzdvihol tiež dve návštevy prezidentky Čaputovej u našich východných susedov a s nádejou v hlase naznačil, že naši politici konečne „dostanú rozum“ a podporia Ukrajinu aj vojensky, čím by v skutočnosti iba predlžovali agóniu na Ukrajine.

Dírer sa snaží hľadať chybu na súčasnej koalícii ako sa len dá.

Moderátor Dírer, svojrázny exot na spravodajskom nebi má koalíciu v zuboch aj kvôli jej nie práve priaznivým postojom voči neoliberalistickej politike. Či mu naozaj záleží na podpore Ukrajiny, alebo sa snaží skompromitovať pomerne konzervatívnu politiku vlády je otázne. Jeho vzťahovačnosť plná zženštilého afektu útočí na vládu aj preto, že v jej politike nie je iba neochota podporovať Ukrajinu zbraňami, ale hlavne neochota podporovať hnutia LGBTI+, čím sa netají hlavne ministerka kultúry Martina Šimkovičová. K jej šarmu totiž vzhliada so závisťou ženám tak vlastnou.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik