POZOR TAKTO vám môžu podvodníci VYBIELIŤ ÚČET! Veľká banka VARUJE
25 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Stačí pár klikov a vy môžete prísť o svoje celoživotné úspory. Naozaj si dávajte veľký pozor na to, kam klikáte a čo vypĺňate. Podvodníci to neustále skúšajú novými spôsobmi, ktoré navyše vylepšujú, aby nalákali a oklamali čo najviac ľudí, upozorňuje portál regiony.sk.

V dnešnej neistej dobe sa zíde každé euro, no neverte každému, kto vám sľubuje peniaze zadarmo. Práve tento nedostatok podvodníci využívajú vo svoj prospech. Najnovšie na to zneužili aj meno ČSOB banky, ktorá patrí k najväčším hráčom na slovenskom trhu.

Na Facebooku sa v skupine Haka proti podvodníkom objavil screenshot z podvodnej správy, ktorá sľubuje, že získate 170 eur na svoj účet, pričom sa len stačí prihlásiť do svojho účtu.

 

csob podvod

Na toto rozhodne nereagujte. Zdroj: Facebook/Haka proti podvodníkom

Takto môžete prísť o peniaze

V prvom rade by ste si mali všímať adresu, z ktorej vám správa príde alebo kam by ste sa mali prihlásiť. V tomto prípade môžete vo vrchnej časti vidieť, že okrem ČSOB ide o kombináciu zvláštnych písmen, čo by sa v oficiálnom internetovom bankovníctve určite nenachádzalo. Ak by ste vyplnili svoje prihlasovacie údaje, tie by okamžite získali podvodníci.

To znamená, že by sa kedykoľvek mohli prihlásiť do vášho internet bankingu a obrať vás o peniaze. Namiesto sľubovaných 170 eur by ste tak mohli prísť o všetko, čo ste na svojom účte mali. Na podobné podvody vás upozorňujeme pravidelne, no stále sa, žiaľ, nájdu ľudia, ktorí sa nechajú oklamať.

Peter Kotlár: Na každého príde, zoznam MOMiek už majú príslušné orgány (GALÉRIA)
TV Markíza od začiatku týždňa tvrdí, že komisia, ktorú vedie vládny splnomocnenec na vyšetrenie manažmentu covidu na Slovensku Peter Kotlár (SNS), nemá k dispozícii dáta, pretože sú zmazané. Kotlár hovorí, že je to omyl – dáta majú, dokonca... Čítať ďalej
24 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

K tejto téme portál oslovil aj ČSOB banku, či evidujú zvýšený nárast sťažností klientov na podvody. Rovnako zisťovali, či sa oklamaní ľudia k svojim peniazom ešte niekedy dostanú, alebo sú už nenávratne preč.

„Podobné podvodné weby a príspevky aktívne vyhľadávame a následne pracujeme na ich odstraňovaní. Predmetný príspevok na sociálnej sieti sa nám podarilo vo veľmi krátkom čase zhodiť, preto zvýšený objem sťažností neevidujeme. Počet phishingových útokov, s cieľom vymámiť od klientov citlivé údaje, však exponenciálne rastie vo všetkých bankách, a preto prosíme o zvýšenú obozretnosť pri platbách cez internet,“ uviedla pre Regióny.sk Michaela Lovásová, hovorkyňa ČSOB banky.

A ako to je s vrátením ukradnutých peňazí? „To, či bude klient v takýchto prípadoch odškodnený, je veľmi individuálne a závisí od konkrétneho prípadu. Ak však klient dobrovoľne poskytne tretej strane svoje prihlasovacie údaje, pričom následne platbu potvrdí a autorizuje, môže byť žiadosť posúdená ako jeho nedbanlivosť. Klientom v týchto prípadoch odporúčame obrátiť sa na políciu a uplatniť si škodu v trestnom konaní. Banka, samozrejme, počas vyšetrovania zostáva klientovi plne súčinná,“ dodala hovorkyňa.

Hlina z kravína: Nikto so mnou nechce diskutovať (VIDEO)
Alojz Hlina (SaS) hovorí, ako sa generácie Hlinovcov venovali poľnohospodárstvu, kým neprišiel socializmus, no on sa vo svojom podnikaní k rodinnej tradícii vrátil. To, že je opozičný poslanec, člen výboru NR SR pre poľnohospodárstvo ho oprávňuje... Čítať ďalej
25 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik