Hnutie Republika do eurovolieb povedie skúsený líder Milan Uhrík
25 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

V nedeľu sa konal celorepublikový snem hnutia REPUBLIKA, kde delegáti snemu potvrdili na nasledujúce 4-ročné funkčné obdobie súčasného predsedu hnutia Milana Uhríka.

Riadne funkčné obdobie predsedu Milana Uhríka končilo vo februári 2025, avšak vzhľadom k blížiacim sa voľbám do Európskeho parlamentu sa Milan Uhrík rozhodol demokraticky ponúknuť svoju funkciu predsedu hnutia a uchádzať sa o opätovné vyjadrenie dôvery pred členmi hnutia z celého Slovenska. Na nasledujúce 4-ročné funkčné obdobie bol delegátmi snemu zvolený jednohlasne.

Republikový snem zároveň potvrdil Milana Uhríka za volebného lídra hnutia do nastávajúcich eurovolieb.

Milan Uhrík poďakoval všetkým členom a delegátom hnutia za dôveru, a taktiež za doterajšiu spoločnú prácu pri budovaní štruktúr a značky hnutia REPUBLIKA. Ako uviedol, "REPUBLIKA je mladým vlasteneckým hnutím, ktorého príbeh ešte len začína. Prostredníctvom poctivej a autentickej vlasteneckej politiky sme odhodlaní aj naďalej obhajovať záujmy Slovenska ako aj všetkých slušných ľudí."

Delegáti snemu zároveň odhlasovali a potvrdili zámer otvoriť kandidátnu listinu hnutia do eurovolieb aj pre externé osobnosti a subjekty. Naším cieľom je zjednotiť na kandidátnej listine tie najvýraznejšie osobnosti z vlasteneckej politickej scény, ktoré dokážu v Bruseli dôstojne a razantne obhajovať záujmy Slovenska v nasledujúcom funkčnom období Európskeho parlamentu.