Farmári spúšťajú v Európe revolúciu. Europarlamentná elita ich zastrašuje zbraňami (VIDEO)
26 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Viacerí poslanci Europarlamentu, vrátane Milana Uhríka (hnutie Republika), pripomenuli situáciu, ktorá sa deje v poľnohospodárstve, farmárstve a oblasti potravinárstva v celej Európskej únii. Nepretržité protesty po množstve členských krajín Európskej únie pripomína kontraproduktívnu prácu zo strany eurobyrokratov, akoby otvorene podporujúcich krach najdôležitejšej súčasti každodenného života bežného spotrebiteľa. Jediného, koho svojim konaním podporujú, sú dovozcovia nekvalitného a lacného tovaru z Ukrajiny.

Pred Europarlamentom v Štrasburgu sa konal otvorený prejav teroru a totalitárnej defenzívy vo forme prítomnosti ozbrojených vojenských zložiek a polície. Takto demokracia nevyzerá.

„Pozrime na Štrasburg, pred dvoma dňami stáli vojaci a policajti pred Europarlamentom,“ pripomenul diktátorské spôsoby elity z rád poslancov Europarlamentu. Tieto zložky boli nasadené proti neozbrojeným farmárom, ktorí prišli protestovať na poľnohospodárskych strojoch.

Vláda Európskej únie namiesto toho, aby bojovala za farmárov, bojuje za migrantov.

„Vláda alebo Európa všeobecne ich nedokáže nasadiť napríklad proti migrantom. To považujem za absolútne absurdné a nelogické zo strany európskych politikov,“ poznamenal Milan Uhrík.

Patricia Chagnon, poslankyňa za národné zhromaždenie z Francúzska tvrdí, že EÚ vydáva absurdné a nehorázne normy a regulácie pre manažment firiem. „Máme tu 15% zníženie farmárskych plôch podľa definície EÚ, čo je v našich časoch, keď sa pokúšame svet naozaj neskutočné,“ bilancovala Patricia Chagnon nehorázne konanie eurobyrokratov. „Podpisujú sa dohody o voľnom obchode s tretími krajinami. Dovážame mäso z Argentíny, na budúci rok z Nového Zélandu. Doslova nakupujeme z celého sveta, kde to dokážu vyrábať lacnejšie,“ vyjadrila sa francúzska europoslankyňa.

Takúto víziu nazvala globalistickou a víziou. Proti nej stojí vlastná vízia tých, ktorí majú záujem o dobro vlastných, európskych producentov potravín. „Je to suverénna vízia, ktorá hovorí, že v prvom rade potrebujeme chrániť našich farmárov,“ obraňuje Patricia Chagnon záujmy tak Francúzska, ako i farmárov Európskej únie.

Špecifická a veľmi zložitá situácia sa odohráva v krajinách susediacich s Ukrajinou.

K špecifickej situácii vo východnej Európe sa Milan Uhrík vyjadril v tom znení, že ako susedia Ukrajiny sú v zložitejšom položení ako krajiny západnej Európy. Lacné a nekvalitné produkty sú dovážané z Ukrajiny, čo krajiny východu nesmierne ohrozuje. Ukrajinskí farmári nemajú kvóty, stanovujúce, akú kvalitu majú dosahovať ich produkty. Dovážajú tak do ostatných krajín nekvalitné, ale lacné obilie, čo devastuje východoeurópsky potravinársky sektor a agrosektor.

Patricia Chagnon hovorí o ďalekosiahlejších dôsledkoch. „Môžeme hovoriť o potravinovej bezpečnosti, ktorá musí byť dodržiavaná na národnej úrovni. Myslím, že vidíme, čo sa stalo vlani v Holandsku. Farmári tam iniciovali vznik hnutia, podporovaný vidiekom. Toto hnutie vysvetľovalo občanom, ako je dôležité poľnohospodárstvo pre zabezpečenie dodávok jedla na národnej úrovni,“ povedala Patricia Chagnon. Ľudia ich názory vzali na vedomie. Následne zvolili novú vládu, čím zmenili mocenskú rovnováhu v krajine.

Európska únia sa spreneverila svojim hodnotám. Nastala fáza totálnej dezilúzie (VIDEO)
Čoraz viac europoslancov z rôznych krajín vyjadruje zmiešané pocity z Európskej únie a práce poslancov, ktorí ju majú zastupovať. Vzniká všeobecná apatia a dezilúzia. Vízia, majúca pozitívne obrysy sa rozpadá a zostávajú iba ruiny. Otázka... Čítať ďalej
23 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Tento problém nie je regionálny. Týka sa všetkých krajín EÚ.

Milan Uhrík upozornil, že to nie je problémom iba niektorých krajín, no je to problém celoeurópsky, problém štrukturálny, čiže musí byť riešený štrukturálne. Kým sa dávajú miliardy ukrajinským farmárom a kým sa obrovskými čiastkami podporujú migranti, je ohrozená budúcnosť všetkých obyvateľov Európy. Toto všetko treba podľa Uhríka zastaviť.

Každá krajina sa má podľa Patricie Chagnon právo chrániť. Má právo chrániť svoje záujmy v oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva i národné záujmy. Voľby do Europarlamentu majú obmedziť globálne záujmy, ktoré štátom Európskej únie v žiadnom prípade nepomôžu.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME