Daniš: Vojna netrvá dva roky! Ukrajina vedie vojnu proti svojim občanom už od roku 2014! (FOTO)
26 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

V sobotu bolo druhé výročie ruskej invázie na Ukrajinu. Vojna však netrvá dva roky. Trvá takmer desať rokov, od roku 2014. Upozorňuje na to na sociálnej sieti publicista a komentátor Dag Daniš. Prináša súhrn faktov – iných faktov ako tých, ktoré denne zaznievajú z médií hlavného prúdu. 

Dag Daniš pripomína čo sa dialo na Ukrajine už od roku 2014. Vtedy ukrajinská vláda poslala na vlastných občanov na východe krajiny tanky a delá.

"Začalo sa to štátnym prevratom a politikou tvrdej línie novej vlády: postupne potláčala ruské médiá, ruský jazyk, proruské strany... A potláčala aj odpor ruských menšín z východu Ukrajiny (na Ukrajine žili milióny ruských a ruskojazyčných obyvateľov)," osviežuje pamäť čitateľom publicista.

"Na rebelov a separatistov z Donbasu poslala ukrajinská vláda tanky, delá, bojové letectvo. Viedlo to k vojne o Donbas, ktorá si v rokoch 2014 a 2015 vyžiadala tisíce obetí a utečeneckú krízu. Viac ako milión ľudí, ukrajinských občanov z radov ruských menšín, pred bojmi ušlo – do Ruska...," pokračuje faktami, na ktoré slovenský mainstream cielene "zabúda".

Danič zároveň poukazuje na zaujímavú paralelu: "Kyjev v roku 2014 tvrdil, že to nie je vojna, ale "špeciálna operácia". Nazval ju ATO - protiteroristická operácia." 

V skutočnosti to však bola podľa Daniša vojna proti vlastným občanom (ruským menšinám) z východu Ukrajiny s tisíckami obetí a miliónom utečencov, ktorí hľadali ochranu v Rusku.

"Áno, separatistov podporovalo a vyzbrojovalo Rusko. Treba však dodať, že kyjevskú vládu zas podporovali a vyzbrojovali Spojené štáty!" - konštatuje novinár.

Fotografia je z roku 2014 z rozstrieľaného Slovianska (po obkľúčení ukrajinským delostrelectvom; Donecká oblasť). Zdroj: FB/Dag Daniš

"Krátko pred spustením ATO - vojenskej výpravy proti rebelom z východu Ukrajiny - navštívil Kyjev šéf CIA John Brennan. Odvtedy, od roku 2014, považujem konflikt o Ukrajinu za proxy vojnu NATO - Rusko. A Ukrajincov za jej obeť. Myslm si, že vojne sa dalo predísť, ak by sa akceptovalo, že Ukrajina je domovom miliónov Ukrajincov a miliónov Rusov a ak by sa dodržiavala ukrajinská ústava, podľa ktorej má byť Ukrajina vojensky neutrálny štát," uzavrel Dag Daniš.

HANBA! Dírer si spravil VÝLET DO KYJEVA, aby tam KOPAL DO SLOVENSKA
Moderátor Richard Dírer dnes na TA3 prerazil ďalšie dno. Spolu s nejakou ukrajinskou vojnovou štváčkou si zanadávali na Slovensko - to je doslova na hrane vlastizrady! Pobúrene to skonštatoval na sociálnej sieti podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha.... Čítať ďalej
25 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik