SNS kritizuje Karvašovú z PS: Poľnohospodárom odkázala, nech si trhnú!
26 | 02 | 2024 I Eka Balašková

Ľubica Karvašová počas minulých troch vlád pôsobila, ako poradkyňa premiérov pre európske záležitosti pre premiérov. Začiatkom týždňa Progresívne Slovensko ohlásilo, že Karvašová bude jednou z tvárí na ich kandidátke do volieb, ostala však v tieni „moderátorskej hviezdy“ Cifrovej Ostrihoňovej. Dostala však priestor v Aktualitách, kde v relácii Na rovinu varovala slovenských farmárov, že buď sa prispôsobia tomu, že Ukrajina bude členom EÚ, alebo budú musieť prejsť na pestovanie iných plodín.

Aj čo sa týka eurovolieb je PS dizajnované len na výhru, podľa Karvašovej si trúfa na obsadenie možno až piatich poslaneckých postov v europarlamente. Obavám aj slovenských poľnohospodárov rozumie, no do budúcnosti bude podľa nej nutné hľadať nové možnosti záchrany a rozvoja poľnohospodárstva.

ODPADNETE! A JE TO VONKU: PS posilní "NEZÁVISLÁ" novinárka Cifrová Ostrihoňová!
Aktivistické okienko v RTVS jej už zrejme nestačí, má namierené do europarlamentu! Progresívne Slovensko predstavilo dve nové posily do eurovolieb. Do politiky vstupuje "absolútne nezaujatá a nezávislá novinárka" Veronika Cifrová... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

„Treba sa pozrieť na to, že ak do budúcnosti vstúpia do EÚ ďalšie krajiny, vrátane Ukrajiny, je možné, že sa budeme musieť zamyslieť nad tým, ako budeme musieť transformovať naše poľnohospodárstvo,“hovorí Karvašová. Priznáva síce, že nie je v tomto odvetví odborníčkou, no treba sa pozrieť na to, či má Ukrajina niečo, v čom jej vieme konkurovať. V rozhovore Karvašová ako možné riešenie vidí nie ochranu našich producentov, ale možné prijatie Ukrajiny do EÚ, čím by sa podľa nej problém vyriešil.

„Karvašová s kamennou tvárou, odhodlane a úplne vážne farmárom odkázala, že nech si s ich protestmi hoci aj trhnú, pretože keď sa raz Ukrajina dostane do EÚ (a PS spraví všetko preto aby to bolo čo najskôr), protestujúci farmári sa budú musieť preorientovať na pestovanie a chov niečoho iného,“ostro kritizuje progresívnu kandidátku Slovenská národná strana.

Ódor, Ostrihoňová, Šimečka, zdroj: FB/PS

Národniarom sa nepáči, že nezabudla dodať, že s istotou Ukrajine konkurovať nebudú môcť, ale v podstate je to aj jedno, pretože potraviny budeme aj tak z Ukrajiny dovážať.

„Strašné! Už len podotýkam, že vstup Ukrajiny do EÚ vehementne podporuje aj kandidát PS na prezidenta Ivan Korčok,“ dopĺňajú národniari na svojom Facebooku.

Protesty poľnohospodárov prišiel podporiť Richard Takáč i Katarína Roth Nevedalová
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč prišiel podporiť poľnohospodárov v masívnych protestoch, ktoré sa konali včera po celom Slovensku. Na situáciu sa pozeral ako človek, jeden z nespokojných, brúsiacich si zuby na... Čítať ďalej
24 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik