Piatok s Pellem: Strach, ktorý sa šíri kvôli Trestnému zákonu nie je opodstatnený (VIDEO)
24 | 02 | 2024 I Eka Balašková

Predseda parlamentu a prezidentský kandidát Peter Pellegrini (Hlas-SD) v Piatku s Pellem hovorí, že vládna koalícia sa venuje aj iným témam, ako je Trestný zákon a jeho novelizácia. Má to len jeden háčik – mediálnu ignoráciu. Aj televízne debaty sú plné rečí o novele Trestného zákona, preto rozumie všetkým, ktorí toho majú po krk. Jediné, čo v ľuďoch z tejto nekonečnej debaty je strach, hovorí Pellegrini vo videu s tým, že sa nemáme čoho báť.

Peter Pellegrini vo videu ubezpečil, že bezpečnosť je prioritou, preto chce vláda a parlament viac policajtov v teréne. V rámci minulotýždňového diania vyzdvihol program ministerstva práce pre dlhodobo nezamestnaných, ale aj rokovania na zastropovanie cien energií, čo sa už prejavuje aj v raste cien tovarov a služieb. Vrátil sa však aj k bezpečnosti. Tentokrát však ide o deti a bezpečnosť na školách.

Keď už sme pri tej bezpečnosti...

„Bezpečnosť slovenských občanov bola a je našou prioritou a nebudeme robiť nič, čo by túto bezpečnosť akýmkoľvek spôsobom ohrozilo,“ uisťuje občanov Pellegrini, Naopak. Aj on chce viac policajtov ako na hraniciach, tak v uliciach. Výsledkom má byť efektívny boj proti kriminalite a proti ilegálnej migrácii.

PRIESKUM Vytriezvenie: Kam sa hrabe Korčok na Pelleho?
Ivanovi Korčokovi by vo februári nepomohlo ani skandovanie jeho mena na námestiach počas liberálno-progresívno-kresťanských protestov. Tak sa zdá, že práve naopak - rozdiel medzi kandidárom progresívcov a Petrom Pellegrinim sa prehlbuje. Prvé... Čítať ďalej
23 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Sociálne témy nesmú chýbať

Napriek mediálnej hystérii aj vláda, aj parlament normálne pracujú. Svedčí o tom projekt ministerstva práce na aktivačné práce pre dlhodobo nezamestnaných. Pellegrini súhlasí s myšlienkou, že kto pracovať môže, ten by pracovať mal.

„Nech teda radšej v rámci aktivačných prác skrášľujú svoje obce a mestá a privyrobia si tak k dávke v hmotnej núdzi,“hovorí predseda Hlasu na margo pomoci dlhodobo nezamestnaným.

Večná pieseň – ceny energií

V uplynulom týždni tiež rokoval s ministerkou hospodárstva Sakovou a šéfom ÚRSO Holjenčikom o zastropovaní cien energií, čím ľudia ušetria. Navyše, ako pripomína prezidentský kandidát, tento krok prispeje aj k spomaleniu rastu cien tovarov a služieb. „Ak pred dvoma rokmi rástli ceny o 15 percent, dnes sú to už len tri percentá a je šanca, že to bude ešte menej,“porovnáva Pellegrini a pripomína Sakovej ubezpečenie, že takýto trend bude pokračovať aj v budúcom roku, no regulácia bude upravená tak, aby neslúžila aj na zábavky tých, ktorí si ich môžu dovoliť zaplatiť.

zdroj: youtube screenshot | Peter Pellegrini

Ešte raz bezpečnosť

„Som rád, že minister školstva Tomáš Drucker a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok robia konkrétne kroky pre vyššiu bezpečnosť detí na našich školách,“reaguje Pellegrini na desivý trend, kedy sa vo svete práve školy stávajú terčom rôznych šialencov. Slovensko sa podľa neho musí poučiť, keďže bezpečnosť detí je aj pre rodičov najvyššou prioritou.

E. Tomáš: Ľuďom zasiahnutých zemetrasením sme pripravení poskytnúť pomoc
Ministerstvo práce je pripravené poskytnúť pomoc ľuďom zasiahnutých štvrtkovým zemetrasením na východe Slovenska. Deklaroval to šéf rezortu Erik Tomáš (Hlas-SD). Stanovisko TASR poskytol odbor komunikácie Ministerstva práce, sociálnych vecí a... Čítať ďalej
22 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik