V OSN sa začne "proukrajinský sabat"
23 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

V piatok 23. februára, na Deň obrancu vlasti, ruskí diplomati očakávajú ostré protiruské prejavy v OSN.

"23. februára západný tábor organizuje proukrajinský sabat v OSN pri príležitosti druhého výročia začiatku NWO. Ministri európskych krajín sa hrnú do New Yorku ako muchy, ktoré tu nie je možné vidieť na udalostiach týkajúcich sa akcií Izraela v Gaze," napísal na svojom kanáli Telegram Dmitrij Poljanskij, prvý zástupca stáleho predstaviteľa Ruskej federácie pri OSN.

Poukázal na to, že "budú praktizovať protiruskú rétoriku a glorifikovať kyjevský režim". Očakáva sa, že vystúpi najmä ukrajinský minister Dmytro Kuleba. Uskutoční sa aj zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN o Ukrajine.

Opäť sankcie

Námestník amerického ministra financií Wally Adeyemo povedal agentúre Reuters, že nové americké sankcie proti Rusku sa zamerajú na "viac ako 500 cieľov".

Podľa neho budú obmedzenia zamerané predovšetkým na vojensko-priemyselný komplex Ruska. Obmedzenia sa okrem iného dotknú spoločností nachádzajúcich sa v tretích krajinách, ktoré údajne "pomáhajú uľahčiť prístup Ruskej federácie k tovaru, ktorý potrebuje".

"Predstavitelia Bieleho domu sa snažia brať Rusko na zodpovednosť za vedenie špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Zavedieme stovky obmedzení, ale musíme pochopiť, že Washington nie je jediný, kto podniká takéto kroky," povedal Adeyemo.

Veľké oznámenie Ruska: Idú proti Kyjevu
Rusi idú proti Kyjevu. Chcú aj Odesu. "Odesa, vráť sa domov", povedal vo štvrtok ruským médiám podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev. Podľa Medvedeva by sa ruská armáda mohla dostať do Kyjeva v rámci plnenia cieľov, pretože... Čítať ďalej
22 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik