Harabin: Progresívne Slovensko hádže staršiu generáciu do starého železa. "Vyciciavajú štát!
23 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Progresívci sa v parlamente minulý týždeň vyfarbili svojimi teóriami o nepriaznivom dopade 13. dôchodku. O ich katanských „prosociálnych“ tendenciách, keď nehľadia na budúcnosť slovenských občanov a neúcte voči tak starším poberateľom penzie ako i osobám odkázaným na príjem dôchodkov sa vyjadril aj prezidentský kandidát Štefan Harabin.

Kandidát na prezidenta, Štefan Harabin označil neoliberálov za „agresívnych progresívcov“. Michal Šimečka si zasa neudržal jazyk na uzde a pri jeho hraní sa na ekonomického experta vyzval vládu, aby tieto dôchodky zrušila. Podľa neho to „ohrozuje plán obnovy“. Tradične už nepovedal ako.

„Absolútne nezlúčiteľné témy a trinásty dôchodok vôbec neohrozuje plán obnovy. Je to vnútrorozpočtová záležitosť Slovenska. Tu si treba pozrieť zakladajúce zmluvy o Európskej únii vrátane Lisabonskej zmluvy a o fungovaní EÚ,“ zdôraznil Štefan Harabin.

Michal Šimečka však pozná právno-ekonomické stanovy tak povrchne, akoby ich nevidel ani z vlaku. On a jeho kolegovia chodia do inštitúcií EÚ iba žalovať a kydať na Slovensko. To robia dobre a poriadne nahlas.

Štefan Harabin sa pýta, o čo vlastne progresívcom ide. Podľa neho chcú dôchodcov, ako zbytočný spoločenský element, zlikvidovať, domnieva sa Harabín. Progresívcov nezaujíma, že ak by dôchodcovia nepracovali, nemal by náš štát žiadnu budúcnosť.

„Zákernosť týchto ľudí spočíva aj v tom, že chcú v našej spoločnosti vyvolať vnútrogeneračný konflikt,“ vysvetľuje neuvážené, ale animózne chovanie progresívcov Harabin.

Progresívci vytvárajú medzigeneračnú sociálnu animozitu a svojich predkov hádžu do starého železa.

Progresívci vyvolávajú konflikt medzi mladou, „uvedomelou“ generáciou a staršou generáciou. Bohužiaľ, na protestných pochodoch sa zjavili aj seniori, ktorí ako keby nechápali, že podporou opozície bojujú v podstate sami proti sebe.

„Toto je proti morálke, mravnosti, je to proti tradíciám Slovenska. Slovensko a Slováci majú inú identitu!“ apeloval na neslýchané konanie neoliberálov Harabin.

Vzniká tu dilema. Považujú progresívci dôchodcov za akýchsi podľudí? Nižšiu rasu? Nie sú súčasťou spoločnosti a štítia sa ich aj vlastná, mladšia súčasť rodín?

„Dokedy budú títo „satanisti“ pracovať proti vlastným rodinám, proti rodičom, proti starým rodičom? Je to naozaj nepotrebné železo? Takto si predstavujú neoliberáli budovanie Slovenskej republiky?“ pýta sa vo svojej úvahe pobúrenie Štefan Harabin...

Otvorený list šéfa Jednoty dôchodcov Slovenska Čaputovej a Šimečkovi. Budú sa HANBIŤ!
Otvorený list predsedu Jednoty dôchodcov na Slovensku Michala Kotiana prezidentke SR a predstaviteľom Progresívneho Slovenska k ich výrokom, že „Schválenie 13. dôchodkov ohrozuje milióny eur z plánu obnovy.“ Otvorený list prinášame v plnom... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik