Najvyšší štátni činitelia si prišli uctiť pamiatku hrdinky z rád malého, no statočného národa
23 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Zástupcovia z rád koalície sa zúčastnili na rozlúčke so skutočnou hrdinkou z rád malého slovenského národa, o ktorom otec predsedu Progresívneho Slovenska tak rád hovorí, že je malý, zbabelým a neschopným akéhokoľvek boja. O národe, ktorý považuje za lúzu a ktorého obyvatelia sú svine, odeté v ľudskej koži.

Anna Bergerová, ktorá sa narodila 3. marca 1930 naposledy vydýchla 19. februára 2024. Dožila sa takmer 94 rokov. Je jednou z tých, ktorí bojovali proti nacistickému a fašistickému útlaku. Útlaku počtom veľkých národov, no v dobe, keď sa stala členkou SNP, národov s krvou miliónov nevinných na rukách.

Peter Pellegrini ju označil ako ženu s veľkým a láskavým srdcom

Sám je hrdý na to, že reprezentuje Slovákov, národ počtom malý, no dlho skúšaný a odvážny. Utláčaný, za svoju dobrotu trestaný, za altruizmus často zneužívaný. No rozhodne nie zbabelý. Nájde sa menší národ, ktorý by bol tak dlho schopný bojovať s obrovským nacistickým Nemeckom tak intenzívne počas druhej svetovej vojny? Malé Slovensko, týrané aj z rád vlastných politikov zastupovaných klérofašistami odolávalo krutému prenasledovaniu od 29. augusta fakticky až do posledných dní druhej svetovej vojny.

A takýto národ bude haniť a jeho cenu spochybňovať bezcharakterný chameleón, kvázi historik Martin Milan Šimečka...

Mladé dievča s odvahou väčšou ako mnohí dnešní tlčhubovia

Anna Bergerová, dievča z rusínskej obce Habura, bola príkladom obrovskej odvahy, ctenia patriotizmu a neskutočného súcitu. Ako mladá žena, po vypuknutí druhej svetovej vojny pomáhala v partizánskom zväzku Čapajev ako ošetrovateľka. Počas týchto trpkých čias, aj so svojou sestrou, pašovala muníciu a stala sa akousi partizánskou „špiónkou“.

Po vojne vyštudovala právo a pôsobila v Slovenskom zväze žien. Aktívne sa zapájala i do politického diania. Takáto žena si zaslúži obdiv celého národa a vzdanie holdu statočnosti žien – hrdiniek, spolupodieľajúcich sa na boji proti zverskému nacizmu.

„Ženy, akou bola aj Anna Bergerová, si zaslúžia obdiv a poďakovanie. V najhorších časoch nemyslieť len na seba a pomáhať ľuďom je veľkou ukážkou charakteru a ľudskosti, ktorá dnes mnohým chýba,“ vyjadril sa na adresu veľkej osobnosti malého, ale statočného národa Matúš Šutaj Eštok.

Progresívci nemajú nič iné na práci, iba škodiť Slovensku
Progresívne Slovensko nemá čas na nič iné, iba na omieľanie jednej témy dokola. Či týmto rádoby politikom ide skutočne o dobrú vec, či chcú podkopať autoritu vlády alebo skrátka nevedia o ničom inom, to je otázka. Pravdepodobnosť je aj taká, že sa... Čítať ďalej
23 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik