Ďalší prípad NEZODPOVEDNOSTI! Polícia obvinila ženu z Ukrajiny za jazdu pod vplyvom alkoholu
23 | 02 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 39-ročnú ženu z Ukrajiny. Nedávno sa podobný prípad odohral v Bratislave

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, žena viedla osobné motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu vo štvrtok (22. 2.) po polnoci v obci Šarišské Bohdanovce.

"Policajná hliadka zbadala vozidlo jazdiace zo strany na stranu, a preto bolo auto zastavené. Vodička bola podrobená kontrole. Výsledok vykonanej dychovej skúšky presiahol hodnotu 1,1 promile," povedala Ligdayová a doplnila, že žena bola umiestnená do cely policajného zaistenia.

Opitý Ukrajinec bez vodičáku križoval hlavné mesto

Miesto na front do slovenskej basy! V jeho domovine zúri vojna, no 26-ročný Ukrajinec Volodymyr miesto tanku na fronte radšej opitý riadi osobné motorové vozidlo v uliciach Bratislavy. A to najlepšie hneď v blízkosti nemocnice!

"Volodymyr vodičák nikdy nemal, policajti ho zastavili za volantom s 2,5 promile v blízkosti nemocnice!"Informujú o tom bratislavskí krajskí policajti na sociálnej sieti. 

V utorok 20. februára v čase o 13:30 h bol hliadkou bratislavskej dopravnej polície kontrolovaný na Ružinovskej ulici 26-ročný Volodymyr D., občan Ukrajiny. V rámci vykonávania dohľadu v uliciach Bratislavy, hliadka zastavila vodiča motorového vozidla zn. Reanult.

Mladý Volodymyr D. bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky, ktorou mu bola nameraná hodnota 1,21mg/l, čo predstavuje 2,52 promile. Ukrajinec bol na mieste obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov, uvádzajú muži zákona.

Voči Volodymyrovi bolo vznesené obvinenie za úmyselný prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny mu pred súdom hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.