Rúti sa na nás víchrica WENCKE! Už o niekoľko hodín sa začne počasie zhoršovať
22 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Meteorológovia upozorňujú, že už o niekoľko hodín sa začne počasie v Európe výrazne zhoršovať. Rúti sa na nás víchrica WENCKE. Najhoršie počasie sa v Európe očakáva v noci zo štvrtka na piatok.

„Zhoršenie počasia čaká aj naše územie a musíme sa pripraviť na veterné a poriadne upršané počasie. V Európe však budú vyčíňať oveľa nebezpečnejšie javy. Hrozia dokonca aj búrky, či výdatnejšie sneženie,“ píše iMeteo.sk.

Počasie v Európe začne v priebehu štvrtka ovplyvňovať rozsiahla tlaková níž, ktorá dostala od nemeckých meteorológov meno WENCKE. 

„Keďže budeme v blízkosti stredu tejto tlakovej níže, tak sa treba pripraviť na veterné počasie, no okrem silného vetra sa treba pripraviť aj na zrážky. V našej oblasti budú zrážky o čosi intenzívnejšie, keďže v priebehu piatka sa nad Talianskom prehĺbi ďalšia tlaková níž, ktorá bude smerovať k severovýchodu nad Česko,“ informuje portál.

Vietor bude presahovať rýchlosť až viac ako 100 km/h

Veterno bude zo štvrtka na piatok aj na Slovensku. Vietor začne silnieť už počas štvrtka. Nárazy vetra by sa mali pohybovať do 50 km/h, na horách až do 80 km/h.

„V noci na piatok môžu nárazy vetra na horách prekonávať 100 km/h a veľmi veterno by malo byť aj v Podunajskej nížine, kde sa očakávajú poryvy vetra s rýchlosťou cez 80 km/h,“ dodáva iMeteo.sk s tým, že najsilnejší vietor sa očakáva od štvrtka 19.00 do piatkového rána.

Tvoriť sa budú aj búrky

Cez strednú Európu bude postupovať aj studený front a tvoriť sa majú aj búrky. Tie sa ale neočakávajú na Slovensku.

Na Slovensku v porovnaní s niektorými inými časťami Európy môžeme očakávať výdatné zrážky. Tie dorazia v jednotlivých vlnách. Výraznejšie začne pršať v piatok ráno a zrážky by mali prechodne ustávať až v sobotu večer.

„Na našom území by od piatkového rána až do sobotňajšieho večera malo spadnúť od 20 do 50 mm zrážok. Najviac zrážok spadne v Banskobystrickom kraji na južných návetriach,“ píše portál.

Pršať by malo aj na horách. Na rozdiel od Álp na severovýchode Talianska a na severozápade Slovinska, kde môže napadnúť až meter nového snehu, sa sneženie na Slovensku neočakáva.

Robert Fico sa ozval! KTO MAL ZÁUJEM NA VRAŽDE NOVINÁRA A JEHO PRIATEĽKY?
KTO MAL ZÁUJEM NA VRAŽDE NOVINÁRA A JEHO PRIATEĽKY? Pýta sa na sociálnej sieti premiér Robert Fico (SMER - SSD) a hneď aj pridáva odpoveď v troch bodoch. Tisíce ľudí sa v stredu podvečer zišli na Námestí slobody v Bratislave na spomienkovom... Čítať ďalej
22 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok