Nebude to s tou českou xenofóbiou až také zlé, však pán Bendig (VIDEO)
23 | 02 | 2024 I Eka Balašková

Niekdajší superstarista Jan Bendig sa v novembri 2023 na Českom slávikovi stal obeťou „údajneho rasového útoku“. Keďže spevák sa okrem svojho rómskeho pôvodu hlási aj k inej sexuálnej orientácii, tento „útok“ vzbudil veľké diskusie o Čechoch ako xenofóboch, či homofóboch. Všetko je však inak...

„Čo na to povedať, keď sa u niektorých ľudí môže z obete stať vinník. Nie je mi príjemné riešiť to dokola, ale nič iné mi nezostáva. Myslel som si, že som to uzavrel svojim prvým vyhlásením, kde som hovoril o tom, že celý svoj život ľudí presviedčam o tom, nech ma nehádžu do rovnakého vreca. A ono sa to zase stalo! Zase musím niektorých presviedčať, že nepotrebujem po sebe nechať hádzať múku kvôli sláve. Chalan urobil hlúposť, no narozdiel od niektorých sa mi ospravedlnil a uznal si chybu. Samozrejme, že by som mu najradšej jednu vlepil, lebo okrem podpory som si vypočul aj škaredé veci, aké počúvam po celý život,“ píše Bendig pri videu, v ktorom sa mu útočník ospravedlnil. Bendig nepovažuje za hlupáka jeho, ale tých, ktorí ho chceli poškodiť a otočili to, ako že si to zinscenoval sám.

KÁDROVÁCI Z DENNÍKA N zaútočili na RYTMUSA! Raper odmieta poklonkovanie (VIDEO)
Mediálna „elita“ z Denníka N sa vyjadrila na adresu Patrika Vrbovského, celebrity slovenského rapu tiež známeho ako Rytmus, že sa vo svojich textoch vyjadruje k politickým témam a nevelebí tých, ktorí sú ich miláčikmi. Rytmus ale nikdy nepatril k... Čítať ďalej
22 | 02 | 2024 | Dušan Janek

„Hanbite sa! Poviem vám, že som opäť cítil neskutočnú bezmocnosť a nie je to dobré. Uzatváram to raz a navždy,“ písal Bendig ešte 26. novembra minulého roku a poďakoval všetkým, ktorí mu verili.

Polícia prípad uzatvorila

Podobné vyjadrenia dával Bendig ešte donedávna, kým... „Kriminalisti celý incident na Českom slávikovi preverili a detektívi z odboru extrémizmu a terorizmu zistili, že obaja účastníci sa na celej udalosti dohodli. Z tohto dôvodu nebol spáchaný žiadny trestný čin a celý prípad bol odložený. Obaja sú ale podozriví z priestupku krivé vysvetlenie a prípad odovzdáme príslušnému správnemu orgánu na prešetrenie. Obom hrozí pokuta až 50 tisíc korún,“povedal pre CNN Prima News hovorca pražskej polície Richard Hrdina.

Bendigov manažér a partner Lukáš Rejmon zinscenovanie scénky zatiaľ vyvracia. Vraj sa prípad stále vyšetruje a oni zatiaľ nemajú žiadne informácie. „Nechápem, prečo by to malo byť zinscenované,“povedal redakcii Showtime. Na informáciu, že Showtime získal vyjadrenie polície potvrdzujúce, že scéna bola dohodnutá, uviedol, že žiadne takéto informácie nemá. Na to, či spevák nakoniec uzná, že o celej situácii vedel vopred, si musíme počkať.

Smútiaci vo farebnom, dúhová rakva. Dnes sa koná pohreb Marcela Nemca
Minulý týždeň verejnosť zasiahla smutná správa. Vo veku 52 rokov po dvoch rokoch statočného boja s rakovinou čriev zomrel herec Marcel Nemec. O tom, že sa blíži jeho koniec vedel. Ako Marcel hovoril, so smrťou sa zmieril, pripravil sa na ňu, nebál... Čítať ďalej
21 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik