Hlas ľudu: Nicholsonová v liste Janovi a Martine hrubo uráža Fica, národ aj Boha
23 | 02 | 2024 I Mária Škultétyová

Okolo nás sa pohybuje mnoho hyen v ľudskej podobe. Aj  včera sa predbiehali v tom, kto to viac smúti, ale aj kto viac naloží Ficovi a jeho vláde. Lebo ľudské hyeny sú také. Niekedy sa im idú srdcia roztopiť láskou, inokedy sú tvrdé ako kameň. Niekedy majú hubu plnú medu, inokedy prskajú na všetky strany ohnivú síru. Záleží od toho, kto je v hľadáčiku. Hyeny majú svojich bôžikov a svoje modly a majú svoje obete, ktoré idú v zuboch roztrhať.

A tak aj pre Nicholsonovú je Róbert Fico sviňa, ale ide si hnáty zodrať od tanca na hrobe Jána a Martiny. Šesť rokov vytrvalo tancuje a priživuje sa na smrti nevinných ľudí.

Lebo na Slovensku je to tak. Postavili sme sa do roly policajtov, prokurátorov,  sudcov i katov. Súdime bez viny a glorifikujeme, lebo nám to prospieva. Nie je človek ako človek. Je tu Fico, ktorý sa pre médiá a istú časť ľudí stal symbolom zla. A máme tu obete vraždy, z ktorých sme si urobili symbol dobra. Janko a Martinka a Juraj a Matúš, obete z Teplárne.

Lucia si znova pustila jazyk na špacírku, aby pourážala ľudí, ktorých nenávidí. Aby velebila obete, čo sa na ich smrti priživuje. V liste Jánovi a Martine toho stihla veľa. Dokonca aj Boha uraziť. Len aby nevzniklo podozrenie, že mne nie je ľúto mladých nevinných ľudí. Samozrejme, je mi to ľúto. Ale nepáči sa mi,  že na niekoho nevieme zabudnúť, a na iné obete nenávisti si ani nespomenieme. A tiež si myslím, že rodičia zavraždených by sa mali menej ukazovať na pódiách a viac v kútiku samoty smútiť.

A teraz sa už začítajme do Nicholsonovej listu do neba

Milý Jano, milá Martina,

neviem, či existuje nebo. Poznám veľa svíň ako Kočner, Zsuzsová, Fico alebo Kaliňák, ktoré celý život škodili a ja z posledných zvyškov optimizmu dúfam, že ich Boh nakoniec neubytuje vedľa vás. Dnes sa nedá vylúčiť vôbec nič. Možno sa aj jeho pokúsia skorumpovať. Naozaj je ten Boh taký múdry a spravodlivý? Ako sa môže pozerať na tú mozgovú hmlu Slovákov, ktorí po vašich vraždách opäť zvolili Fica? Xanax?

Strašne sme to dovrzali. Fico ide jak ruský tank a to sa len rozbieha. Opozícia organizuje mítingy, na ktoré chodia tisíce ľudí. Je to však len promile z voličov opozície a len smietka z 1,3 milióna ľudí, ktorí volili mafiu a lingvistických dementov. Väčšina ľudí je buď spokojná s vývojom v krajine alebo mlčí, sedí pred telkou, nadáva na fejsbúku a čaká, ako to dopadne.

Slovensko si vaše životy ani vašu smrť nezaslúžilo.

New normal je mizogýnny Huliak z Očovej, nekultúrna Šimkovičová so slovanskou angličtinou, popierač Covidu Kotlár, ktorý vyšetruje manažovanie pandémie a Blaha, ktorý čoraz viac nenávidí ženy a vo svojej oválnej pracovni podpredsedu parlamentu onanuje nad Che Guevarom.

Je strašné sa toho nedožiť. A je strašné sa toho dožiť.

Pred viac ako rokom zavraždil 19-ročný homofób dvoch mladých chlapcov, Juraja a Matúša. Tak, ako aj po vašej vražde som sa domnievala, že teraz sa už na Slovensku naozaj niečo zmení. Že pochopíme, že nenávisť nikam nevedie a že jediná cesta vedie cez toleranciu. Výsledok? Máme najhomofóbnejšiu vládu v histórii SR. Na príkaz zhora zo stien odstraňujeme už aj obrazy znázorňujúce teplých mužov.

Strašne sme to dovrzali. Odpusťte nám, hlúpym a nevedomým Slovákom. A pozdravujte Matúša a Juraja. Ak je Boh naozaj taký múdry a spravodlivý, tak sedia vedľa vás. Možno v tom nebi.  LĎN

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Ruské veľvyslanectvo poslalo protestnú nótu americkému ministerstvu zahraničia
Ruské veľvyslanectvo poslalo protestnú nótu americkému ministerstvu zahraničia kvôli urážlivým vyjadreniam amerického prezidenta Joea Bidena voči jeho ruskému náprotivku Vladimirovi Putinovi. Informovalo o tom diplomatické oddelenie. „Hneď ako... Čítať ďalej
22 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik