Europoslankyňa Beňová sfúkla PS a vyzýva politikov, aby ich najväčším záujmom bol úspech Slovenska
22 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Monika Beňová (SMER - SSD) zreferovala najnovšie dianie z Európskeho parlamentu. Budú ju vypočúvať ohľadom situácie na Slovensku v súvislosti so zmenami v trestnoprávnej legislatíve. Neuveríte kto bude spravodajcom. Jozef Mihál, ktorý nastúpil do EP po odchode predsedu PS M. Šimečku.

Názor Moniky Beňovej zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

"O čo horšie o to lepšie. Toto by si Progresívne Slovensko malo dať na bilbordy namiesto toho nezmyslu, ktorý si vymysleli ako “naratív” volieb prezidenta a pravdepodobne aj volieb do EP. Lebo strana, ktorá nevyhrala voľby napriek historicky najvačšej podpore médií a mimovládneho sektora a napriek porážke za každú cenu chcela zostavovať vládu, evidentne nechápe, že aj v opozícii majú zodpovednosť. Aj keď sa cítia, ako hovorieva otec ich predsedu, opozíciou zbabelého národa, zodpovednosti ich to nezbavuje." Citát Monika Beňová, europoslankyňa

Ale po poriadku, pekný večer vám prajem, vraciam sa práve z mojej bruselskej kancelárie po celom dni. Zajtra od 15,00 ma ešte vo výbore pre rozpočet čaká “vypočutie” s EK ohľadom “situácie na Slovensku v súvislosti so zmenami v trestnoprávnej legislatíve”. Spravodajcom je samozrejme poslanec za liberálov a Slovak, ktorý nastúpil do EP po odchode predsedu PS M. Šimečku Jozef Mihál.

Komisia v princípe na žiadosť liberálov len zopakuje to, čo už odznelo v decembri v pléne.

Ostávam tu, aby som upozornila počas zasadnutia na viaceré fakty, ktoré liberálni politici u nás doma ale aj v európskych inštitúciach buď zámerne, alebo z nevedomosti zahmlievajú.

Písala som o tom už dávnejšie, keď vláda E. Hegera bez konzultácií predložila EK Plán obnovy a odolnosti SR.

Upozorňovala som na všetky slabé miesta a nedostatky a najma na nereálnosť navrhovaných míľnikov.

Nevykrikovala a neplakala som na tlačových konferenciách ani som nezvolávala demonštrácie. Lebo ja som vždy bola zástankyňou konštruktívneho dialógu v záujme krajiny.

A tak sa do POaO SR dostali veci, ktoré dnes stoja pred našou vládou a za ktoré sme prebrali zodpovednosť aj keď sme s návrhom nesúhlasili a nikto naše pripomienky nebral do úvahy.

Ale vláda pracuje a komunikuje s EK napriek tomu a aj napriek nieže polenám, ale balvanom ktoré nám hádže pod nohy na všetkých dostupných úrovniach Progresívne Slovensko a jeho “sympatizanti”.

Mnohí z nich aj v EK či na ministerstvách a v agentúrach.

Napr. NIKA - Národná implementačná a koordinačná autorita spadajúca pod kanceláriu podpredsedu Vlády SR P. Kmeca .

Neviem si inak vysvetliť dovod, pre ktorý by sa informácie o konzultáciach či listoch z EK dostávali k predstaviteľom opozičného Progresívneho Slovenska namiesto k príslušným ministerstvám. Zrejme v zmysle už spomínaného hesla “O čo horšie o to lepšie.”

Chcem preto aj dnes vyzvať slovenských politikov a aj slovenských zástupcov na roznych urovniach európskych a národných inštitúcií, aby ich najvyšším záujmom bol úspech Slovenska.

Tešiť sa zlomyseľne a škodoradostne z problémov, ktoré sú riešiteľné spoločným úsilím, je neprofesionálne a nemorálne.

Mám 55 rokov a v EP posobím 20 rokov a mám pre všetkých tých, ktorí sa hlúpo tešia z každej informácie proti vlastnej krajine ešte jeden odkaz a ten je aj výsledkom dlhoročných skúseností, pozorovania a zodpovednosti v kontexte zmien ktoré prebiehajú globálne ale aj regionálne a lokálne. Silnejší sa vždy snaží podporovať rozdelenie a nestabilitu slabších. Možu ich potom ľahšie ovládať. Vo všetkom.

"Neslušne, ale rázne." To je skutočné heslo Korčokovej predvolebnej agendy (VIDEO)
„Neslušne, ale rázne proti Slovensku...“ zhrnul skutočnú podobu agendy Ivana Korčeka minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Jeho slová potvrdzuje aj obraz, ktorý možno vidieť na „apolitických“ pochodoch za vraj ochranu právneho štátu, kde ide o všetko,... Čítať ďalej
21 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

"Neslušne, ale rázne." To je skutočné heslo Korčokovej predvolebnej agendy (VIDEO)
„Neslušne, ale rázne proti Slovensku...“ zhrnul skutočnú podobu agendy Ivana Korčeka minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Jeho slová potvrdzuje aj obraz, ktorý možno vidieť na „apolitických“ pochodoch za vraj ochranu právneho štátu, kde ide o všetko,... Čítať ďalej
21 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik