Vláda splnila to, čo sľúbila. Skrotila infláciu, zastropovala ceny energií a poskytla pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú (VIDEO)
21 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Pri stretnutí s ministerkou hospodárstva Denisou Sakovou a predsedom Regulačného úradu Jozefom Holjenčíkom sa riešila súčasná situácia s cenami energií a perspektívy na rok 2025. Vláda potvrdila, že dokáže splniť svoje predvolebné sľuby so zastropovaním ceny energií i s korigovaním inflácie.

Vláda má povinnosť, aby nenechala obyvateľov napospas ťažkým časom, v ktorých sme sa bohužiaľ ocitli vďaka neodbornému a ľahostajnému konaniu predchádzajúcej vládnej garnitúry. Za veľmi krátku dobu dokázala vláda upraviť tak ceny energií, ako skrotiť infláciu na čo najlepšiu prijateľnú mieru. Zdražovanie, akého sme boli ešte nedávno obeťami, dokázala vláda Roberta Fica pevne skorigovať, čo je nepríjemnou správou pre všetkých „priaznivcov“ ekonomického kamikadze Matovičovsko-Hegerovsko-Ódorovskej pekelnej triády.

Zdražovanie kleslo z takmer 15% na dnešné približne 3%. Úspechy koalície určite úsmev na tvári opozície nevykúzlia. Tento priaznivý dopad na ceny spôsobilo predovšetkým spomínané zastropovanie cien energií.

Peter Pellegrini uistil občanov, že táto pomoc je len prvým krokom k ďalším úspechom v budúcnosti.

„Dámy a páni, toto je boj proti vysokým cenám, ktorí sme ľuďom pred voľbami sľúbili a v ktorom budeme aj pokračovať“, uistil s presvedčením obyvateľov vo svojom vyhlásení Peter Pellegrini.

Denisa Saková, ministerka hospodárstva sa tiež vyjadrila, že urobí všetko preto, aby boli ceny energií nižšie aj na budúci rok. Postup vlády bude mať určitú charakteristickú črtu. Vláda pripraví pomoc štátu tým spôsobom, aby ju nemohli zneužívať zbohatlíci na rozhadzovanie peňazí, tak kontrastné voči bežnému životu obyvateľstva. Vláda bude svoju pomoc vykonávať adresne, tak, aby z jej schémy nevypadol nikto, kto ju naozaj potrebuje.

„Silný štát pomôže tým, ktorí to potrebujú. Tí bohatší si za svoje zábavky zaplatia z vlastného vrecka,“ vyjadrila sa rezolútne ministerka hospodárstva Denisa Saková.

Denisa Saková: Denne nachádzame kostlivcov v skrini (VIDEO)
Ministerka hospodárstva navrhuje zákon o zvýšenej investičnej pomoci v zrýchlenom legislatívnom konaní. Vysvetlila, že návrh zákona poskytuje priestor pre uchádzanie sa o mimoriadnu investičnú pomoc v prípade väčšieho množstva počiatočných... Čítať ďalej
18 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik