Riaditeľ KR PZ v Žiline sa ospravedlnil mužovi za zákrok pri obchodnom dome
21 | 02 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Vo štvrtok 8. februára sa stali viacerí ľudia svedkami incidentu pri žilinskom obchodnom centre Aupark. Polícia tam zadržala muža, ktorý mal nevedome oškrieť auto druhého vodiča po tom, ako vyzdvihol dcérku zo škôlky. Zavolal naňho políciu. To, ako zásah prebiehal, však pripomína akčný film. 

Polícia ho mala naháňať približne 250 metrov, pričom za križovatkou ulíc Spanyolova a Veľká Okružná ho aj zadržala. Jedným autom mu zablokovali cestu spredu, druhé zastavilo za ním. Zásahová jednotka následne vybehla z áut so zbraňami v rukách, chytila ho a odvliekla na chodník. Nepomohlo mu ani to, že nekládol odpor a ukazoval, že má prázdne ruky.

To všetko sa dialo pred očami jeho 3-ročnej dcérky, ktorá sedela sama v aute. „V momente, keď ma spútavali, som ich upozornil, že mám v aute malé dieťa, no z ich strany nebola žiadna reakcia. Ich správanie nebolo profesionálne, bolo skôr hrubé. Nevysvetlili mi príčinu zadržania, ani moje práva,“ dodáva Vlastimil.

Neprimeraný policajný zásah v Žiline bol za čiarou. Policajti sa ospravedlnili

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline sa osobne ospravedlnil mužovi, voči ktorému policajti vykonali 8. februára služobný zákrok pri obchodnom centre v Žiline. TASR o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že žilinský krajský policajný riaditeľ nariadil kontrolu postupu príslušníkov PZ, ktorá zistila nedostatky. "Zo strany nadriadených príslušníkov PZ, ktorí sa dopustili pochybenia, budú prijaté opatrenia, aby sa takéto nedostatky v budúcnosti neopakovali," dodala.

Ilegálni migranti prenikajú do únie novou taktikou
Ilegálni migranti pokúšajúci sa dostať do Európskej únie cez Bosnu a Hercegovinu sa začali uchyľovať k násilnému prekračovaniu hranice do Chorvátska – na motorových vozidlách v plnej rýchlosti prejdú cez hraničné priechody a unikajú polícii. TASR... Čítať ďalej
21 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik