Peter Pellegrini má víziu, skúsenosti a rešpekt svetových osobností. Čo potrebuje skutočný politik viac? (VIDEO)
21 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Peter Pellegrini ako kandidát na post prezidenta má jasné vízie. Neponúka vágne heslá ako „slušne, ale rázne,“ ktorými sa môže „pýšiť“ Ivan Korčok. Korčokovou víziou je zatiaľ použiť korektne zabalené nič, čím sa prezentuje ako síce ostrieľaný diplomat, ale o jeho predstave to nehovorí zhola nič. Zrejme, ako si to predstavuje, je náplňou práce prezidenta držať sa aj naďalej planých rečí a počúvať hlasy zhora. Nezáleží na tom, či svojou prácou obhajuje záujmy krajiny alebo záujmy inštitúcií, o ktorých presviedča pouličné ovce, že ak sa podriadime ich názoru, bude to v prospech Slovenska. Dobro národa, tak ako vždy, mu je ukradnuté.

„Prezident musí mať jasnú víziu ako reprezentovať svoj národ v zahraničí,“ zdôrazňuje vo svojej kampani Peter Pellegrini. To považuje neoliberál Korčok za hriech. Hoci napísal publikáciu o slovenskom vlastenectve, tak nejak si tým špiní do vlastného hniezda.

„Ja ponúkam sebavedomé Slovensko. Slovensko, ktoré je hrdou súčasťou EÚ a NATO. Vždy však budem hájiť národnoštátne záujmy a záujmy ľudí, ktorí na Slovensku žijú,“ dodáva Pellegrini. Národnoštátne záujmy sú pre Korčoka vedľajšie. Oportunistický a bezfarebný pragmatik Korčok o skutočnom vlastenectve nemá totiž, ako sa hovorí, ani páru. Pre neho je Slovensko jedna diera, ktorá má poklonkovať Západu, ktorý nemá o našej krajine ani len tušenia.

Pellegrini je rešpektovanou osobnosťou na poli svetovej politiky. Svojimi skúsenosťami sa mu na Slovensku nevyrovná nikto.

Ivan Korčok sa nemôže pochváliť ako sekretárka z veľvyslanectva spoluprácou a kontaktmi s najdôležitejšími štátnikmi z celého sveta. Zatiaľ bol len... podržtaškou každej významnejšej osobnosti na Slovensku, psíkom, ktorému hádžu vetvičky, no sám ostatných označuje práve týmto výrazom. Spolieha sa na to, že jeho kariéra vyletí hviezdne hore, ako sa to podarilo prezidentke Čaputovej, ktorá prišla odnikiaľ a stala sa niekým?

Peter Pellegrini je naopak rešpektovanou osobnosťou aj v najvyšších politických kruhoch a nie je iba studeným cencúľom formátu Korček. Pellegrini nemá problém vystupovať srdečne a jeho prejav bol vždy kultivovaný a priateľský. Hoci má rešpekt voči svetovej politickej elite, nezvykne pred nikým panáčkovať.

„Ako premiér som sa stretol s najvýznamnejšími osobnosťami. Zavítal som do Bieleho domu, ako i do Kremľa. Hovoril som s americkým, ruským i čínskym prezidentom. Hlbokú stopu vo mne zanechalo prijatie i u Svätého otca. Jeho slová, že národ je ako strop, kde starší sú jeho koreňmi, stredná generácia kmeňom a miazgou a jeho najmladšia nádejou v podobe kvetov a listov mi dodnes ukazujú cestu. Práca pre ľudí a pre Slovensko sa stala mojím poslaním.“

Voči voličom sa tu naskytá priam rečnícka otázka. Môže sa ktokoľvek iný z prezidentských kandidátov pochváliť niečím takým ako Peter Pellegrini? Skúsenosťami, prístupom a morálnymi princípmi. Sotva. A opodstatnené pochybovanie o morálnych princípoch zo strany neoliberála Korčoka je v tomto prípade úplne namieste.

Peter Pellegrini má konkrétnu víziu o práci prezidenta: RIEŠENÍM JE SPOLUPRÁCA, NIE CHAOS! (VIDEO)
Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini má konkrétnu a veľmi jasnú predstavu o tom, ako má vyzerať prezident a nemieni si ako kandidát na svoj „koberček“ volať iba ľudí a predstaviteľov, ktorí režú jeho vkusu. Prezident má podľa lídra Hlasu robiť... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik