Pavol Čekan nezvláda vlnu kritiky namierenú voči nemu. Prosí o pomoc
22 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Vedec Pavol Čekan sa dostal do povedomia verejnosti počas pandémie koronavírusu, keď jeho spoločnosť MultiplexDX International vyvinula niekoľko noviniek v oblasti diagnostiky Covidu-19. Okrem toho sa angažoval aj v kampani na podporu očkovania. V novembri 2021 dokonca pre Aktuality.sk spomínal možnosť zavedenia povinného očkovania: “Žiaľ, dostali sme sa do situácie, že ak chceme zachrániť veľa ľudských životov, v hre je všetko: povinné očkovanie, silné protipandemické opatrenia, lockdown, atď.”

Ďalší očkovací kajúcnik prosí o odpustenie verejnosti.

Vedec Pavol Čekan nezvláda vlnu kritiky namierenú voči nemu kvôli urážlivému označovaniu ľudí, ktorých slobodu voľby neočkovať sa označil za prejav primitivizmu, keď povedal, že patria „do Afriky“.

Dva roky po utíšení pandemickej vlny si Pavol Čekan nechal svoje arogantné vyhlásenia prejsť cez hlavu a verejne sa kajá.

“Prosba o pomoc! Milí priatelia a priateľky, milí Slováci a Slovenky dobrej vôle, prosím pekne, pomôže mi šíriť túto správu, tento status a toto video… Vždy, keď slovenské médiá šíria správy o nejakom našom alebo mojom vedeckom úspechu, alebo slovenské televízie pustia nejaký dokument o mne, o mojom živote a rodine, o mojej práci, vždy sa objavia ľudia, ktorí masívne šíria video z jednej vedeckej diskusie ešte z decembra 2020, kedy trochu expresívnejšie, ale dokázateľne sarkasticky a ironicky použijem slová voči ľuďom, ktorí v tom čase šírili o očkovaní alebo iných protipandemických opatreniach dezinformácie, hoaxy a konšpirácie. Ale hlavne, moje slová neboli venované verejnosti a keď si pozriete celú diskusiu, tak z nej je úplne zrejmé, že som len reagoval na pár provokatérov, ktorí nám nadávali v písanej diskusii, keď prebiehala naša vedecká diskusia na YouTube.”

Pavol Čekan vlastne nepovedal to, čo povedal. Móda „uvedomelosti“ je preč. Nezostáva mu nič iné, ako prezliecť kabát.

“Nie, nie je pravda, že ja som chcel vysťahovať ľudí proti očkovaniu do Afriky. Len som povedal inými slovami, aby sa šli pozrieť do rozvojových krajín, kde ľudia nemajú to šťastie ako my na Slovensku, nemajú prístup k vakcínam, liekom, k zdravotnej starostlivosti, že možno tam si konečne dajú vysvetliť, čo je to ten Covid, aký je životu nebezpečný a prečo sme v tom čase potrebovali proti nemu bojovať aj napr. očkovaním, čo je obrovským výdobytkom modernej medicíny, dokázateľne chráni naše životy a že my máme to privilégium mať k nemu prístup a dokonca si dobrovoľne vybrať.”

Čekan urobil všetko nezištne. Aspoň tak tvrdí. Skutočne nezarobil ani deravý groš?

“Naopak, státisíce testov sme počas pandémie darovali Slovensku, zadarmo sme testovali, sekvenovali, pomáhali, kde sa dalo, venovali sme státisíce eur slovenským vedeckým inštitúciám, poslali mnoho testov ako humanitárnu pomoc v mene Slovenska do siedmich krajín, celý náš vývoj a validácie testov publikovali v štyroch medzinárodných vedeckých časopisoch. Toto všetko malo hodnotu takmer päť miliónov eur a my sme ich venovali Slovensku, Slovákom a Slovenkám. To v takejto miere nikto počas pandémie nespravil. Prosím, na to sa nesmie zabudnúť!,“ vyjadril sa Čekan na sociálnej sieti.

Náhly patriot pripustil, že sa vyjadroval drsne. Vraj sa iba „bránil“.

“Ja som Slovákom a Slovákom neprial nič zlé. To mne poniektorí, a to ešte pred touto nešťastnou diskusiou, priali smrť, šibenicu, chceli vyvraždiť moju rodinu, chceli ma dať dole. Ja som naopak chcel bojovať v pandémii, aby sa vírus nešíril, aby ste nemuseli nosiť rúška, aby ste neochoreli, nedajbože nezomreli. Naopak, nechcel som, aby ste trpeli pri paličkách do nosa, a preto sme priniesli Slovákom a Slovenkám, ale najmä deťom v školách, kloktacie odbery. Ja som nepodporoval plošné testovanie Ag testami, naopak, snažil som sa do diskusie priniesť vedecké rácio. Počas pandémie som sa riadil výlučne vedeckými faktami, ktoré som sa snažil vysvetľovať verejnosti. Iba som vysvetľoval vedecké články, validácie, štatistiky, výsledky, inovácie, atď. a robil som to nezištne.”

Všetko, čo sa o Čekanovi bol podľa neho nehorázne lži. Kto tomu neverí, nech ide... do Afriky.

“O mne sa veľa klamalo a šírili sa mnohé konšpirácie, hoaxy a konšpirácie. Nikdy som nebol CIA agent. V USA som nikdy nepracoval v žiadnom virologickom laboratóriu. Nikdy som nedostal z USA žiadne milióny a ani som nezarobil na pandémii a ani som nerobil experimenty na ľuďoch. Naopak, my sme vyvinuli, validovali a vyrobili jediné slovenské RT-PCR testy a všetok profit sme použili na ďalší výskum a vedu, a preto dnes môžeme pomáhať pacientkám s rakovinou prsníka našou novou inovatívnou diagnostikou,” dodal  Čekan.

ODHALENÉ! SKUTOČNÝ ROZSAH ÚMRTÍ PO OČKOVANÍ proti Covidu-19
Tvorca a hlavný administrátor novozélandskej vládnej očkovacej databázy sa stal whistleblowerom a vyjavil skutočný počet úmrtí súvisiacich s povinným očkovaním proti Covidu-19 v jednej z najzaočkovanejších krajín sveta, informuje novozélandský... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Čekan sa ohradzuje proti tvrdeniam, že by patril do akéhokoľvek konzília odborníkov, pandemickej komisie, krízového štáb alebo poradného orgánu akejkoľvek vlády. “A kto hovorí niečo iné, mňa viní za štátnu karanténu, pandemické opatrenia, plošné testovanie alebo hádže na mňa zodpovednosť za zbytočné úmrtia počas pandémie, tak len klame, snaží sa šíriť nenávisť voči mojej osobe, alebo v tom horšom prípade mu ide o lacné politické body,“ dušuje sa Pavol Čekan, pandemický kajúcnik.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik