MIESTO RUSOV OHROZUJE BRATISLAVČANOV! Opitý Ukrajinec bez vodičáku križuje hlavné mesto (FOTO)
21 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Miesto na front do slovenskej basy! V jeho domovine zúri vojna, no 26-ročný Ukrajinec Volodymyr miesto tanku na fronte radšej opitý riadi osobné motorové vozidlo v uliciach Bratislavy. A to najlepšie hneď v blízkosti nemocnice!

"Volodymyr vodičák nikdy nemal, policajti ho zastavili za volantom s 2,5 promile v blízkosti nemocnice!"Informujú o tom bratislavskí krajskí policajti na sociálnej sieti. 

V utorok 20. februára v čase o 13:30 h bol hliadkou bratislavskej dopravnej polície kontrolovaný na Ružinovskej ulici 26-ročný Volodymyr D., občan Ukrajiny. V rámci vykonávania dohľadu v uliciach Bratislavy, hliadka zastavila vodiča motorového vozidla zn. Reanult.

Mladý Volodymyr D. bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky, ktorou mu bola nameraná hodnota 1,21mg/l, čo predstavuje 2,52 promile. Ukrajinec bol na mieste obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov, uvádzajú muži zákona.

Voči Volodymyrovi bolo vznesené obvinenie za úmyselný prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny mu pred súdom hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Opitý Volodymyr D., foto: FB/Polícia SR

Polícia preto opäť apeluje na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj k ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili.

Dočasné útočisko sa bude na Slovensku poskytovať do 4. marca 2025
Dočasné útočisko sa bude na Slovensku poskytovať do 4. marca 2025. V stredu o tom rozhodla vláda. Ide o formálne predĺženie v súlade s rozhodnutím Rady Európskej únie. Slovenská republika začala s poskytovaním dočasného útočiska po vypuknutí... Čítať ďalej
21 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Mladého policajta našli ZASTRELENÉHO. Čo sa stalo?
Žilinský mestský policajt tragicky zahynul. Jeho telo so strelným poranením našiel bežec v prírode pri obci Domaniža (v okrese Považská Bystrica). Podľa portálu Žiliňák spáchal samovraždu vlastnou zbraňou. V piatok 16. februára polícia v tomto... Čítať ďalej
21 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik