Hlas ľudu: Za jedným plačeme, druhého posielame na smrť. A prezidentka čuší
21 | 02 | 2024 I Mária Škultétyová

To sa nedá počúvať. Už aby bolo zajtra. Zajtra to hádam ustane. Lebo toľko dristov a prázdnych fráz, čo dnes zaznieva v mediálnom priestore, to už je veľa. Počúvala som na TA3 Radičovú a Bárdyho . Nedalo sa.  Naozaj sa nedalo. Všetci sa ideme pototo, lebo veď 6. výročie Jána a Martiny. Na jednej strane odznačiky, slzy a smútok, na druhej strane nenávisť, útoky a ľahostajnoť. Lebo národ sa podľa Radičovej nepoučil, zas si vybral zlého Fica. A čo tam po nejakom Assangeovi.

Radičová sa nedala počúvať

Aj mne je ľúto. Už som sa bola vyjadrila, že za každým človekom, ktorý odchádza, smútime. Aj za vrahom, keď umiera, jeho najbližší plačú. Tiež bol len človek. Šesť rokov smútime  za Jánom a Martinou. Najmä rodičov a blízkych bolesť nikdy neprebolí. Ale stavať a budovať si na nich politickú kariéru, tancovať rok čo rok na ich hrobe,  to už je hyenizmus. Hádam stačilo.

Hyeny sú všade okolo. Poznáte ich, majú ľudskú podobu

Je škoda, že na jednej strane za novinárom ako symbolom slobodného vyjadrovania pravdy nariekame, vyroníme slzy, položíme kvety.   No  na strane druhej nikoho netrápi, že prezidentka ani prstom nepohla, keď ju  viaceré  organizácie vyzvali, aby sa prihovorila za Juliana Assangea.  Je to jej  hanba. Desať rokov tento novinár, austrálsky občan trpí v britskom väzení zato, že hovoril pravdu. Ak ho súd vydá americkým úradom, hrozí mu 175 rokov alebo smrť.

Kde sú obhajcovia novinárov a pravdy, keď sa nevedia postaviť na jeho obhajobu? Kde sú všetky ľudskoprávne a novinárske organizácie? Prezidentka čuší. A Ľuboš Blaha posiela Otvorený list britskému veľvyslancovi. Žiada ho,  aby sa v Británii aj v našom mene prihovoril  o nevydanie Juliana Assangea na smrť do USA.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Hej, Šimečka, ber si aj Dírera!
Keď to s kandidátkou do Únie začínaš od odborníka Ódora a pokračuješ nezávislou novinárkou Červík Cifrovou, tak to potom ber do radu. "Nezávislých novinárov" je toľko, že ich aj kosou môžeš kosiť. Môj ocko by bol povedal, že pod pavúz, ak vieš,... Čítať ďalej
21 | 02 | 2024 | Mária Škultétyová
ň

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽAN