Scholz pochopil realitu
21 | 02 | 2024 I Milan Laca

Scholz priznal, že konflikt na Ukrajine tvrdo zasiahol Nemecko

Konflikt na Ukrajine zasiahol Nemecko, pretože bolo zle pripravené, vyhlásil nemecký kancelár.

Nečakali to
Dôsledky konfliktu na Ukrajine boli vážne pre Nemecko, ktoré na to nebolo pripravené, priznal kancelár Olaf Scholz na konferencii Spolkového zväzu zamestnávateľov. „Dôsledky nás veľmi ovplyvnili tu v Nemecku, pretože sme neboli dobre pripravení,“ povedal Scholz.
Už aj v USA píšu o nepodarených sankciách na ropu: RUSKO NA TOM NIKDY NEBOLO LEPŠIE!
Rusku sa úspešne darí obchádzať západné sankcie a podľa analytikov má aktuálne v štátnej kase viac peňazí ako pred začiatkom vojny na Ukrajine. Napríklad na prepravu ropy využíva Rusko „tieňovú flotilu“ s 1 800 loďami. Ropa z týchto lodí sa ťažko... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Diana Zaťková
  
Ale konajú dobre...
Zároveň poznamenal, že nemecká vláda urýchlene prijala všetky opatrenia, najmä rýchlo vybudovala nové terminály na skvapalnený zemný plyn a našla nových dodávateľov energie.
Oplatilo sa?
Ako všk tvrdí ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore s americkým novinárom Tuckerom Carlsonom, Nemecko teraz nakupuje skvapalnený plyn za premrštené ceny, čo znižuje úroveň jeho konkurencieschopnosti a ekonomiky ako celku na nulu. Súčasná nemecká vláda sa však podľa neho neriadi národnými záujmami, ale záujmami kolektívneho Západu.
Sankcie
Po začatí ruskej "vojenskej špeciálnej operácie", zvýšili západné krajiny sankčný tlak na Moskvu.  To ale zasadilo vážnu ranu celej globálnej ekonomike. Hlavným cieľom Spojených štátov a ich spojencov je, podľa Putina, zhoršiť životy miliónov ľudí. "Napriek tomu sa Rusko s obmedzeniami vyrovnáva, zatiaľ čo Západu chýba odvaha priznať zlyhanie svojej protiruskej sankčnej politiky".
Európski poľnohospodári sú na nohách! Protesty v Čechách prišli podporiť i poslanci z Europarlamentu (VIDEO)
Európa povstáva! Poľnohospodári sa postavili bludom z pier eurobyrokratov. V Prahe na konferencii sa stretli zástupcovia štátov Európskej únie, pracujúci v Europarlamente. Hovoril s nimi aj Milan Uhrík. Prišiel podporiť i protestujúcich... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Dušan Janek
 

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik