Salto mortale KDH s Korčokom: BEZBREHÁ PODPORA NÁSILNÉHO PROGRESIVIZMU (FOTO)
20 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

V sobotu, 17. februára zasadala Rada KDH na svojom zasadnutí okrem iného schválila aj to, že KDH podporí v prezidentských voľbách Ivana Korčoka. Ten síce kandiduje ako občiansky kandidát vďaka vyzbieraným podpisom, no od začiatku sa profiluje a je prezentovaný, ako opozičný kandidát. Na podporu KDH reaguje aj armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín (hnutie Republika).

Svojim voličom KDH v nadchádzajúcich voľbách odporučilo voliť Ivana Korčoka, od ktorého majú aj očakávania. Korčok je samozrejme spokojný, rozhodne viac, ako Jozef Viktorín. Toho rozhodnutie KDH ani veľmi neprekvapuje. Na Facebooku republikán upozorňuje, že táto podpora sa úplne bije s princípmi, ktoré deklaruje KDH. Korčoka vidí, ako ultra prospechára a vysvetlil aj to, prečo ho neprekvapil postoj KDH.

Plní ilúzií?

„Rada KDH v prezidentských voľbách odporúča voliť Ivana Korčoka, ktorý sa v tomto čase a spomedzi daných kandidátov najviac približuje k naplneniu kritérií pre takúto hlavu štátu a zároveň má reálnu šancu získať prezidentský post," vysvetlil po zasadnutí Rady KDH predseda hnutia Milan Majerský. Od Korčoka ako možnej hlavy štátu očakávajú, že bude zastupovať všetkých občanov vrátane kresťanov a konzervatívcov a rešpektovať ústavné hodnoty ochrany života, ľudskej dôstojnosti a manželstva.

VRAJ KONZERVATÍVNE KDH MÁ TIP NA PREZIDENTA: Svojim voličom odporúča voliť liberála
Opozičné KDH odporúča voliť za prezidenta v tohtoročných voľbách kandidáta Ivana Korčoka. Po zasadnutí celoslovenskej rady KDH to uviedol predseda hnutia Milan Majerský. "Rada KDH v prezidentských voľbách odporúča voliť Ivana Korčoka, ktorý sa v... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Stalo sa tak po vzájomnom stretnutí

"Som rád, že aj KDH vníma, že Slovensko potrebuje rovnováhu, aby jeden mocenský prúd neovládol všetky ústavné posty v našej krajine," vyhlásil prezidentský kandidát po tom, ako sa stretol s predsedom KDH Majerským.

Nič netradičné

Jozefa Viktorína rozhodnutie KDH vôbec neprekvapilo. „Keby išlo o nejaký iný politicky subjekt čudoval by som sa. Ale pri KDH už salto mortale takpovediac očakávame,“napísal na sociálnej sieti.

Korčok ako vlastenec?

Vysvetlil, že problém vidí v tom, že k strane, ktorá sa sama charakterizuje, ako konzervatívne hnutie s kresťanskými, sociálnymi a národnými princípmi, „ultra prospechár Korčok“ nijako nepasuje.

„On totiž konzervatívne hodnoty ťažko reprezentuje. Skôr pasuje do popisu slniečkársko-progresívneho predstaviteľa a propagátora. A keď sme pri tom, už vôbec si ho neviem predstaviť ako národne a sociálne orientovaného kandidáta,“dopĺňa Viktorín.

„Jeho narýchlo vymyslená téza o modernom vlastenectve je totiž jasným vyjadrením jeho vzťahu k histórii, národu a slovanským koreňom.  Jasne sa vyjadril, že tento vzťah je na stupnici na čistej nule,“ pokračuje Viktorín.

GYIMESI ŠOKUJE: Kde bol POLITICKÝ CHAMELEÓN KORČOK v čase vraždy novinára a jeho priateľky?
Ľudia prichádzali sami, iní v pároch či skupinkách a keď mohli, skončili skôr v práci, aby stihli začiatok protestov Za slušné Slovensko. Dav v Bratislave končil až pri ikonickom „Manderláku“ a osobnosti verejného života pozerali na tisíce ľudí z... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Sklamaný

„KDH totiž takto verejne poprelo vlastné hodnoty, ktoré veľa voličov vyznáva tiež. Teraz sa im všetkým páni z KDH otočili komplet chrbtom. Neverím totiž, že by do seba zahľadený Korčok dokázal prevziať a akceptovať hodnoty KDH. Kresťanskí demokrati mali teraz po dlhom čase možnosť ukázať, že sa poučili z vlastných politických chýb z minulosti. A že ich bolo dosť vieme. Žiaľ, pridali k nim opäť jedno zlé rozhodnutie,“vysvetľuje ďalej Viktorín s tým, že je sklamaný z KDH-ckej bezbrehej podpory progresivizmu, kým skutočné kresťanské hodnoty popreli.

Vidno to aj na európskej úrovni

„Aj keď na druhej strane, povedzme to jasne, ide len o pokračovanie politiky poslancov KDH z Európskeho parlamentu (Lexman-ová, Štefanec), kde sa farizejsky nikdy za posledné obdobie jasne a zreteľne ani raz nepostavili za názory, ktoré by slúžili Slovensku a jeho občanom. Naopak, často sa podielali na rozhodnutiach, ktoré nám poškodili,“ dodáva generál vo výslužbe Jozef Viktorín na záver.

ÚS potvrdil podanie prezidentky k novele Trestného zákona. Taraba sa nezdržal smiechu
Návrh prezidentky SR Zuzany Čaputovej na posúdenie ústavnosti novely Trestného zákona bol na Ústavný súd (ÚS) SR doručený v pondelok (19. 2.) večer. Potvrdila to hovorkyňa ÚS Martina Ferencová. ÚS dostal návrh prostredníctvom eschránky. "Po... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik