Povedal by slová o zbabelom národe tata Šimečka do očí aj účastníčke SNP? (VIDEO)
20 | 02 | 2024 I Eka Balašková

„Nezávislý“ novinár z Denníka N M. Šimečka pred časom Slovákov pobúril svojimi vyjadreniami o zbabelom slovenskom národe. Keď sa aj vládni predstavitelia ohradili, u kolegyne Tódovej sa nechal počuť, že najväčším zbabelcom je Robert Fico, ktorý svoju neochotu brániť sa prenáša na celý národ, ktorý svoju zbabelosť skrýva za potrebu mieru. Na jeho slová nepriamo reagoval predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) – Tatovi Šimečkovi predstavil jednu z bojovníčok, Sloveniek, ktoré sa zúčastnili Slovenského národného povstania.

Čo Martin M. Šimečka začal počas „zachraňovania demokracie“, to dokončil v štúdiovom rozhovore s Monikou Tódovou, kde zašiel ešte ďalej. Na slová o zbabelosti národa reaguje aj Peter Pellegrini. Ten prívržencom Martina Šimečku predstavil v uplynulých dňoch zosnulú Annu Bergerovú – účastníčku SNP.

Zachraňovali demokraciu

Komentátori Denníka N za moderátorskej taktovky Moniky Tódovej dlhodobo organizujú po Slovensku besedy s názvom Ako zachrániť demokraciu. V rámci jednej takej besedy zazneli aj výroky tatu Šimečku o zbabelom slovenskom národe, ktorý nikdy nebojoval.

Následne na to štvorica mladých zo Smeru na neho na Generálnej prokuratúre podala trestné oznámenie z podozrenia z hanobenia národa. V štúdiu s Monikou Tódovou sa o nich tata Šimečka vyjadril, ako o mladých vlkoch vo svorke, ktorí sa predháňajú v tom, aby sa zapáčili alfasamcovi. Tým je podľa neho Robert Fico, najväčší zo zbabelcov, ktorý chce svojou zbabelosťou nainfikovať celý národ. Presne o tom je podľa Šimečku mierový názor väčšiny Slovákov. Fico podľa neho hovorí, že ani Ukrajina sa nemá vzdať a podrobiť sa tomu silnejšiemu.

„On hovorí: Buďte zbabelí, je to naša stratégia,“ myslí si Šimečka. Ten chápe, že ľudí to môže rozčuľovať, ale vôbec mu nevadí, že sa jeho slovami ľudia cítia urazení, patrí to k jeho poslaniu.

Novinky u Šimečkovcov: POZOR, LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY! (VIDEO)
Mne nevadí, že ľudí urážam, niekedy je to moje poslanie, hovorí tata Šimečka. Reaguje tak na trestné oznámenie (TO), ktoré na neho za jeho výroky podali na Generálnej prokuratúre vedúci Úradu vlády Juraj Gedra, poslanec Richard Glück, premiérov... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Účastníčka SNP

„S hlbokou úctou spomínam na pani Annu Bergerovú, ktorá nás včera žiaľ navždy opustila. Pani Anna bola nielen priamou účastníčkou Slovenského národného povstania, ale aj ženou s veľkým a láskavým srdcom, ktorá svojím konaním a postojom stelesňovala to najlepšie z odkazu jednej z najvýznamnejších udalostí našej histórie,“ napísal Pellegrini na Facebooku.

Facebook / Peter Pellegrini | Peter Pellegrini s účastníkmi SNP

Nezabudnuteľné stretnutia

„Je mi nesmiernou cťou, že som mal možnosť osobne sa s ňou stretnúť pred dvoma rokmi priamo na oslavách SNP v Banskej Bystrici. Na náš rozhovor nikdy nezabudnem, rovnako ako na stretnutie s ďalšími hrdinami, ktorí sa priamo postavili proti nespravodlivosti,“ pokračuje predseda NR SR.

Zbabelí Slováci?

„Ich odvaha, vlastenectvo a viera v spravodlivosť sú nekonečným zdrojom inšpirácie pre nás, ktorí si vážime odkaz SNP. Príbehy všetkých, ktorí sa odvážne postavili proti fašizmu, nám pripomínajú, aké dôležité je postaviť sa za správnu vec, aj keď je to ťažké. A vždy budú symbolom odvahy a nezlomného ducha slovenského národa,“uzatvára Peter Pellegrini.

Z. Plevíková: Šimečka hovorí o zbabelom národe, prezidentka mlčí! (VIDEO)
Podpredsedníčka OZ Mladí sociálni demokrati a poslankyňa NR SR Zuzana Plevíková (Smer-SSD) je jednou z tých, ktorých tiež pobúrili slová otca predsedu Progresívneho Slovenska o Slovákoch. Na celú vec sa Plevíková na Facebooku pozrela cez širšie... Čítať ďalej
18 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

 

ĎAKUJEME

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik