Poslanec Kalivoda: Budaj bol ministrom mimovládok (VIDEO)
22 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

"Pán Budaj bol ministrom mimovládok. Na ministerstve mali mimovládky eldorádo, stovky dohodárov a mnohé veci som samozrejme ani ja netušil a dnes, keď o nich pán Taraba informuje, tak len otváram oči," hovorí poslanec NR SR Peter Kalivoda (Hlas-SD), ktorý bol počas tretej vlády Smeru šéfom envirofondu.

Kalivoda dnes pôsobí v poslaneckej lavici a tvrdí, že niektorí opoziční poslanci parlamentnú diskusiu často robia nekultúrnou. Pre niekoho, kto v parlamente nepôsobil a očakával tam to najlepšie zo spoločnosti, veľmi rýchlo príde o ilúziu. Aj o tom sa s ním rozprávala Mimi Šramová.

V Rozhovoroch s Mimi Šramovou bola reč nie len o kultúre v parlamente a aktivite europoslancov. Hovoril aj rezorte životného prostredia, potravinovej sebestačnosti Slovenska, či prezidentskej kampani.

Šok z parlamentnej kultúry

Nesúhlasí ani s agresívnym vystupovaním niekoľkých europoslancov proti Slovenskej republike. Ich pôsobenie považuje za absolútne nevhodné. „Aby EP riešil otázku toho, ako sa premiér zhovára so študentom, alebo takú vnútornú vec SR, akou je organizácia rozhlasu a televízie, či má byť spojený, alebo rozdelený, príde mi to absolútne scestné,“poznamenáva Kalivoda s tým, že to sú veci, ktoré si máme riešiť na domácej pôde.

EÚ uprednostňuje záujmy Ukrajiny pred problémami svojich členských štátov (VIDEO)
Európska únia preferuje záujmy Ukrajiny pred záujmami štátov, ktoré sú jej skutočnými členmi. Katarina Roth Nevedalová zdôraznila, že je treba vnímať zodpovednosť EÚ predovšetkým voči občanom EÚ. Všetko ostatné je druhoradé. Spochybnila prehľad... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Po Budajovi katastrofa

Kalivodovi sú blízke environmentálne témy a pôdohospodárstvo. To, čo vychádza na povrch na ministerstve životného prostredia označil poslanec jedným slovom za katastrofu. V rezorte sám roky fungoval a vie, aké spôsoby doň vniesol Ján Budaj (Demokrati).

„Hovorím to úplne otvorene, pán Budaj bol ministrom mimovládok. Na ministerstve mali mimovládky eldorádo, stovky dohodárov a mnohé veci som samozrejme ani ja netušil a dnes, keď o nich pán Taraba informuje, tak len otváram oči,“priznáva Kalivoda. Uplynulé volebné obdobie vníma, ako nešťastnú kapitolu v dejinách Slovenska.

Životné prostredie je nákladná záležitosť

Aj envirorezort rieši mnoho nákladov na mzdy, či priestory, nehovoriac o rôznych iných nákladoch, no je to aj manažérsky nákladný rezort – rovnako, ako každý iný. Kalivoda konštatuje, že sa vôbec nečuduje, že za pôsobenia ministra Budaja to viac nefungovalo, ako fungovalo, pretože takýto post potrebuje plné nasadenie vedenia.

Potravinová sebestačnosť

Zvlášť doba covidová nám ukázala, aká dôležitá je potravinová sebestačnosť Slovenska. V dnešnom globalizovanom trhu je náročnou úlohou návrat k nej, no posilnenie potravinovej sebestačnosti musí byť prioritou každej vlády. Kalivoda má informácie, že práve toto je jednou z priorít Richarda Takáča (Smer-SSD), ministra pôdohospodárstva. Práve toto by malo byť podporované rôznymi grantami a dotáciami.

Remišová trafila vedľa, vlastne ako VŽDY!
Ešte v máji minulého roku bol vedením Tatranského národného parku (TANAP) podaný návrh návštevného poriadku, podľa ktorého sa so psom nedostanete napríklad k horským chatám. Navrhovatelia to odôvodňujú napríklad rušením tamojšej fauny. Veronika... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Prezidentská kampaň

Vyzerá to tak, že rozbeh prezidentskej kampane je akýsi pomalý, Kalivoda upozorňuje, že začala už vtedy, keď sa začala prerokovávať novela Trestného zákona v parlamente, čím sa netajila ani opozícia. Tá ho podľa Kalivodu zneužíva práve na predvolebnú kampaň svojho kandidáta. Najlepším kandidátom je Peter Pellegrini, ktorý by mal prezidentské voľby vyhrať, aby mohol vniesť do spoločnosti potrebný pokoj, kým opozícia robí presný opak.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik