Mníchovská bezpečnostná komisia bola stretnutím jastrabov
20 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Mníchovskú bezpečnostnú komisiu nazval gen. Jozef Viktorín ako stretnutie jastrabov. Podľa neho vývoj dnešného sveta podlieha nezdravej akcelerácii, s čím súvisí aj zmena bezpečnostného prostredia. Namiesto toho, aby sme riešili podstatu takto dôležitých zmien a kreovala sa široká diskusia k aktuálnemu bezpečnostnému systému Európy, sústredí sa arogantná (a absolútne nekompetentná) predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová na vymenovanie eurokomisára pre obranu.

„Áno, čítate dobre,“ upozornil na úvod tých, čo sa ešte nezobudili gen. Jozef Viktorín. „Namiesto riešenia reálnych a skutočných problémov únie sa tu uvažuje o vytváraní nových pozícií a štruktúr. Sme svedkami tichého vytvárania centralizácie moci v rukách európskych orgánov, postupného vytvárania systému riadenia štátov už aj v tak citlivej oblasti, ako je obrana a bezpečnosť,“ skonštatoval akceleráciu probyrokratickej „transformácie“ euroinštitúcií gen. Viktorín.

„Mám obavu, že ak sa spoľahneme v tejto otázke na niekoho iného než sami na seba, tak v žiadnom prípade nebudeme mať viac bezpečnosti, skôr naopak,“ upozornil Jozef Viktorín na pasivitu, ktorá je výraznou črtou eurokomisárov.

Európa potrebuje nutne silnú a efektívnu reformu, ktorú von der Leyenová nezabezpečí

Želanie Ursuly von der Leyenovej je jedným z mnohých, ktoré jednoznačne potvrdzuje, že EÚ potrebuje silnú a efektívnu reformu. Reformu, kde budú rozhodovať národné štáty ako bude vyzerať Európska únia, podľa toho, ako bola táto inštitúcia založená. Nie tak, ako je to možné vidieť v súčasnosti, keď eurobyrokrati podľa svojej vôle určujú, ako majú národné štáty konať.

Gen. Viktorín tvrdí, že aj to je jeden z hlavných bodov, ktorými sa majú zaoberať európske voľby. Už dnes je rozumné túto tému preberať. A to otvorene a hlasne. Voliči si podľa Jozefa Viktorína majú právo vybrať svoju budúcnosť. Tak sa preukáže, že má ešte Európa dosť zdravého rozumu. Rozumu, ktorý dokáže vytvoriť prosperitu pre všetky členské štáty a zameriava sa na relevantné problémy, nie riešiť zbytočnosti a kontroverzné rozhodnutia.

Von der Leyenová sa RIADNE SEKLA! Poliaci pobúrení, Rusi urazení
Nemecká šéfka EÚ Ursula von der Leyenová uviedla, že nacistický tábor smrti bol poľský! A poliaci sú vo vývrtke. A nielen to! Jedným vrzom urazila aj Rusov, informuje Breitbart. Leyenová by si mala doštudovať európske dejiny Poľsko protestuje... Čítať ďalej
29 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik