Kamionisti v USA sa POSTAVILI ZA TRUMPA! Chcú BOJKOTOVAŤ NEW YORK
20 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Kým v Čechách vyšla na traktoroch časť poľnohospodárov do Prahy, kde sa chystajú spôsobiť kolaps dopravy v hlavnom meste, v USA sa do ulíc rozhodlo nezúčastniť sa pravidelnej dopravy niekoľko kamiónových dopravcov. Koná sa tak na podporu Donalda Trumpa. A kým v Česku nespokojní poľnohospodári bojujú za zrušenie Green Dealu, vodiči kamiónov v USA hodlajú bojkotovať New York, ktorý prikázal Trumpovi zaplatiť obrovskú finančnú sankciu a k tomu zákaz v budúcich troch rokoch podnikať v New Yorku.

Donald Trump od súdu v New Yorku dostal obrovský finančný trest. Ide o sumu 355 miliónov dolárov. Za čo ju dostal? Pretože celé roky v komunikácii s úradmi vraj „výrazne nadhodnocoval svoj majetok“. Sudca Arthur Engoron odsúdil spoločnosť a vedúcich pracovníkov, vrátane jeho dvoch najstarších synov, za intrigánov, ktorí oklamali banky, poisťovne a ďalších tak, že „nafúkli svoj majetok vo finančných výkazoch“. A keď tento „fakt“ vyšiel najavo, tak podľa súdu neprejavil Trump žiadnu ľútosť.

„Toto rozhodnutie je pre republikánskeho prezidentského kandidáta ohromujúcim neúspechom, najnovší a najdrahší dôsledok jeho nedávnych právnych problémov,“ uviedla agentúra AP.

Rozhodnutia sú vedené politicky v neprospech Trumpa

Trump povedal: "Toto rozhodnutie bolo ovplyvnené volebnou dedukciou a ozbrojením proti politickému oponentovi“, pričom sa sťažoval reportérom vo svojom sídle Mar-a-Lago na Floride, že je penalizovaný za vybudovanie kvalitnej spoločnosti, zarábanie veľkých peňazí, skvelé budovy a skvelú produkciu.

Teraz sa dočkal podpory od časti nákladných dopravcov, ktorí sa rozhodli vyhnúť sa New Yorku a nedodať tam tovar. Trump týchto vodičov označil za vlastencov, stojacich na strane slobody, ako uviedol Daily Mail.

„Boh žehnaj Amerike. Boh žehnaj Trumpovi a Boh žehnaj každému vodičovi kamiónu v tejto krajine. Som len jednými z mnohých miliónov vodičov kamiónov, ktorí veria v Boha a milujú túto krajinu,“ napísal jeden z vodičov kamiónov na sociálnych sieťach.

„Ďakujem vám všetkým na sieti X za vašu odvahu postaviť sa marxistickým ľavičiarom,“ dodal ďalší.

Minulý mesiac cestoval veľký konvoj kamiónov s označením „Urobme Ameriku znova skvelú (Make Amerika Great Again) s názvom „Armáda Božia“ smerom k južnej hranici kvôli pokračujúcej migračnej kríze. Dúfali, že protest pritiahne ďalšiu pozornosť k rekordnému počtu migrantov prekračujúcich južnú hranicu a vstupujúcich do USA.

Slová TRUMPA vyvolali obrovský rozruch! USA už nebudú podporovať TIETO krajiny NATO
Pokiaľ krajiny NATO nebudú dávať dosť peňazí na obranu a napadne ich Rusko, USA pod vedením Donalda Trumpa im neprídu na pomoc. Trump, ktorý sa zaujíma o republikánsku nomináciu na post prezidenta sa tak vyjadril v sobotu behom predvolenej kampane... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik