Harabin o Čaputovej a Korčokovi: JEDNA NEDOVZDELANÁ, DRUHÝ CHCE ODSTRÁNIŤ ŠTÁT!
20 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Prezidentský kandidát Štefan Harabin sa netají tým, že svoje šance dostať sa do druhého kola, vidí veľmi vysoko – aj pred piatimi rokmi sa bez jediného bilbordu prekrížikoval na tretie miesto. Dnes je situácia pre národného kandidáta ďaleko priaznivejšia a Harabin dostáva priestor v silnej bývalej alternatíve. Aj to mu dáva veľkú nádej, že bude v nadchádzajúcich prezidentských voľbách úspešnejší.

V rozhovore pre SITA hovoril Štefan Harabin okrem sily alternatívnych médií v prezidentskej kampani aj o tom, čo vyčíta Zuzane Čaputovej, ktorej päťročné volebné obdobie sa chýli ku koncu. Priniesol dôkaz o Čaputovej chabom právnickom vzdelaní a tiež prečo sa v súvislosti s Ivanom Korčokom čuduje Marošovi Žilinkovi, generálnemu prokurátorovi.

Niekdajšia alternatíva postavila vládu

„Dnes na alternatívnej platforme Fico a Danko postavili národno-vlasteneckú exekutívu. Takmer dva roky dozadu chodili do alternatívy takmer všetci lídri, aj SNS, aj Smeru,“ pripomína prezidentský kandidát s tým, že mediálna sila alternatívy je dnes ďaleko vyššia. A práve na platforme súboja alternatívy a mainstreamu sa odohrá prezidentský zápas.

Peter Pellegrini má konkrétnu víziu o práci prezidenta: RIEŠENÍM JE SPOLUPRÁCA, NIE CHAOS! (VIDEO)
Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini má konkrétnu a veľmi jasnú predstavu o tom, ako má vyzerať prezident a nemieni si ako kandidát na svoj „koberček“ volať iba ľudí a predstaviteľov, ktorí režú jeho vkusu. Prezident má podľa lídra Hlasu robiť... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Odlišuje sa

Expredseda Najvyššieho súdu SR sa podľa vlastných slov od favorizovaných kandidátov odlišuje tým, že on je reálnym občianskym kandidátom, kým obaja, aj Pellegrini, aj Korčok, sú podporovaní peniazmi od straníckych oligarchov. Navyše Harabin o sebe hovorí, ako o jedinom relevantnom pronárodnom kandidátovi.

Čaputovej pokrytectvo

Harabin pripomína, že Zuzana Čaputová v prezidentskej kampani tvrdila, že by prípadnú „obrannú zmluvu“ s USA nepodpísala, no urobila tak pred dvoma rokmi aj napriek nesúhlasu množstva občanov, ktorí ho prejavili aj v uliciach.

„Nakoniec ju podpísala, navyše aj v rozpore s Ústavou, lebo prichádzame o časť suverenity. A v takomto prípade, keď sa urobí zmluva, kde sa štát zbavuje časti suverenity, tak podľa našej Ústavy, pred ratifikáciou takejto zmluvy malo predchádzať referendum a to nebolo, čiže oklamala všetkých voličov. Nechcem byť pejoratívny, ale to sa dá nazvať aj – na hulváta,“ nešetrí Harabin súčasnú hlavu štátu.

ČO URČITE NEVIETE O PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTOCH!
Toto by ste možno nečakali! Viete si predstaviť Štefana Harabina zbierajúceho na záhumienku so súrodencami zemiaky niekde na Zamagurí, či Petra Pellegriniho, ktorému na školskej akadémii tlieskajú desiatky rovesníkov po tom, ako zahral na akordeóne... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Eka Balašková

Protiústavný Istanbulský dohovor

V prezidentskej pozícii by rozhodne vypovedal Istanbulský dohovor. Harabin za ním vidí šírenie zvrátenej ideológie LGBTI. Tá je tiež v rozpore s našou Ústavou. „A navyše podľa Istanbulského dohovoru prechádzajú kompetencie štátu na mimovládne organizácie a keď v parlamente neprešiel, ho mala okamžite vypovedať,“kritizuje kandidát na post hlavy štátu Zuzanu Čaputovú.

Maslo na  Čaputovej hlave

Takisto sa mu nepáčila prezidentkina zaangažovanosť v očkovacej kampani s tým, že keby bol on prezidentom, proti svojej vôli by nebol zaočkovaný nik. Rozpor s Ústavou vidí aj vo vyzbrojovaní Ukrajiny, navyše dodávanie zbraní do krajín v konflikte Slovensku zakazujú aj medzinárodné dohody. Súhlas s dodávkami zbraní vníma Štefan Harabin ako vlastizradu, na čo by si mali dávať pozor aj favorizovaní kandidáti, ktorí to podporovali. Nezabudol ani na podporu ilegálnej migrácie počas Ódorovej vlády. „Robila všetko v prospech skorumpovaných riadiacich štruktúr v EÚ, Brusel a Washington jej diktovali, čo má robiť proti záujmom slovenských občanov,“dodáva prezidentský kandidát.

Nedovzdelaná

Harabin tiež tvrdí, že ako rad rozhodnutí vo funkcii, tak aj zatiaľ posledné podanie novely Trestného zákona na Ústavný súd je výsledkom Čaputovej právneho ne/vzdelania. Veď na základe Harabinovej informácie o jej podvodnom zápise do registra advokátov sa z neho nechala odstrániť. O tom, že nemá poriadne právne vzdelanie svedčí aj to, že nenamieta zákony, ktoré nepodpíše.

O TOMTO ZÁPADNÍ POLITICI VRÁTANE ČAPUTOVEJ MLČIA!
OSLOBOĎTE POLITICKÝCH VÄZŇOV V EURÓPE! Nemecká ministerka zahraničných vecí si predvolala ruského veľvyslanca a požiadala ho, aby Rusko prepustilo politických väzňov. Je vraj šokujúce, že v tejto krajine sú ľudia zatváraní za názor. Kroky Annaleny... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Služobník pravdy a zákonnosti

Emeritný sudca, bývalý predseda Najvyššieho súdu SR konštatuje, že nový prezident bude musieť vyčistiť to, čo tu ostalo po jeho predchodcoch. On, ako celoživotný sudca a teda služobník pravdy a spravodlivosti má preto presnú predstavu, ako by to mal prezident urobiť – všetko je v Ústave SR, či v medzinárodných dohodách, ktorými je Slovenská republika viazaná.

Korčok ako „protiváha“

Opozícia sa na protestoch prezentuje, že „smeráci nemôžu mať všetko“. Je to aj akési heslo Ivana Korčoka, ktorý vo svojej kampani kladie dôraz na to, že chce byť protiváhou súčasnej koalície.

„Právo, právo, právo. Hovorí Ústava o tom, aby jeden štátny orgán útočil na druhý štátny orgán? Lebo on to povedal, že má byť protiváhou,“ nachádza Harabin odpoveď v paragrafoch a menuje úlohy najvyšších štátnych orgánov. Súhlasí síce s tým, že prezident má byť kritický, ale nesmie hádzať vláde polená pod nohy.

GYIMESI ŠOKUJE: Kde bol POLITICKÝ CHAMELEÓN KORČOK v čase vraždy novinára a jeho priateľky?
Ľudia prichádzali sami, iní v pároch či skupinkách a keď mohli, skončili skôr v práci, aby stihli začiatok protestov Za slušné Slovensko. Dav v Bratislave končil až pri ikonickom „Manderláku“ a osobnosti verejného života pozerali na tisíce ľudí z... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

„Prezident nemá byť konfrontačný, má byť kritický a usmerňovať vládu, aby smerovala v prospech občanov. Ale u pána Korčoka sa nemôžete čudovať, veď on v priamom prenose hlása, že by hlasoval za odstránenie práva veta pre Slovensko. To znamená, že on je za odstránenie štátu,“ myslí si Harabin a pýta sa generálneho prokurátora, prečo ešte nezačal trestné stíhanie za vlastizradu.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik