Taraba o nových progresívcoch: POSTUPNE SA NÁM KAŽDÝ VYFARBUJE ZA KOHO KOPAL! (VIDEO)
20 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

S blížiacim sa termínom eurovolieb (na Slovensku sa budú konať v sobotu, 8. júna) občanom jednotlivé politické subjekty predstavujú tváre na svojich kandidátkach. Pred časom sme sa dozvedeli, že za Progresívne Slovensko bude kandidovať bývalý prezidentkin premiér "nestrannícky" Ľudovít Ódor. Dnes prišla informácia o ďalšom mene – PS do eurovolieb ponúka aj "nezávislú" novinárku Veroniku Cifrovú Ostrihoňovú, na čo videom reagoval aj minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS / Život-NS).

V utorok predseda PS Michal Šimečka predstavil ďalšie dve osoby na kandidátke jeho hnutia do eurovolieb. Podľa hesla „Nemôžu mať všetko“ vystúpila aj jedna z nich, moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová. Tomáš Taraba hovorí, že na príklade ďalších „nových“ tvárí z PS vidno, ako to tu bolo celé pripravované na ich výhru vo voľbách. V tejto súvislosti pripomína aj rozhodnutie súdu ku Gorile, ktorá bola roky používaná ako účinný marketing na občana a verejnú mienku.

Nemôžu mať všetko

„Jediný spôsob, ako zvrátiť ich snahu o ovládnutie krajiny sú demokratické voľby. V každých jedných voľbách ich musíme spoločne poraziť a ukázať, že nemôžu mať všetko. Našou ambíciou je poraziť v európskych voľbách Smer a zabrániť tak tomu, aby za Slovensko hovorili s najväčším počtom poslancov. Nové silné posily PS v tomto boji bez pochýb pomôžu,” uviedol Šimečka počas toho, ako PS predstavilo Cifrovú Ostrihoňovú a Ľubicu Karvašovú.

ODPADNETE! A JE TO VONKU: PS posilní "NEZÁVISLÁ" novinárka Cifrová Ostrihoňová!
Aktivistické okienko v RTVS jej už zrejme nestačí, má namierené do europarlamentu! Progresívne Slovensko predstavilo dve nové posily do eurovolieb. Do politiky vstupuje "absolútne nezaujatá a nezávislá novinárka" Veronika Cifrová... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Správne frázy už ovláda

„Rozhodla som sa kandidovať, lebo sledujem dianie v slovenskej politike, rozpravu o trestnom kódexe, najmä časť o znásilneniach. Vidím, ako na pôde európskeho parlamentu zástupcovia Slovenska znevažujú naše demokratické ukotvenie, a pod rúškom obhajoby národných záujmov im v realite škodia. Chcem byť preto hlasom za Slovensko, ako ho poznám ja. Slovensko otvorené, férové, empatické, a silne proeurópske,” zdôraznila angažovaná Cifrová Ostrihoňová.

Veronika Cifrová Ostrihoňová a Matej " Sajfa" Cifra / Facebook (DF)

Veci sa nám krásne črtajú

„Vidíme, že zovšadiaľ vyskakuje Progresívne Slovensko. Úradnícka vláda, ktorá mala byť apolitická, na ktorej čele stál kandidát za PS. To znamená, bolo to klamstvo na občanoch. Moderátori, ako napríklad pani Ostrihoňová, pani manželka Sajfu, ktorá mala nadštandardný priestor vo verejnoprávnej televízii, v relácii, ktorú de fakto nikto nesledoval, ale daňoví poplatníci ju museli platiť, zrazu ide kandidovať za PS,“ hovorí vo videu Taraba. Ten nezabúda pripomenúť, že pre PS ako poslanecký asistent Jaroslava Spišiaka začal pracovať aj bývalý admin policajnej stránky poručík Púchovský. Minister dodáva, že celé to bolo pripravované na výhru vo voľbách, no občania rozhodli inak.

Padlo rozhodnutie

„Vo veci vyšetrovanej špecializovaným tímom Gorila, dozorujúci prokurátor v uplynulých dňoch vydal dve rozhodnutia o sťažnostiach proti vzneseným obvineniam, pričom z časti (dve sťažnosti) obvinených zamietol ako nedôvodné uznesenie o vznesení obvinenia zo 14. 4. 2023 a na podklade ďalších siedmich sťažností napadnuté uznesenie o vznesení obvinenia z 23. 11. 2022 zrušil a vec vrátil na nové konanie a rozhodnutie vyšetrovateľovi NAKA," uviedla v pondelok, 19. februára hovorkyňa Generálnej a špeciálnej prokuratúry Zuzana Drobová.

Zvrat v kauze Gorila! Prokurátor stiahol obvinenie voči Haščákovi a ďalším
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zrušil uznesenie o vznesení obvinenia v kauze Gorila. Vec vrátil na nové konanie a rozhodnutie vyšetrovateľovi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Gorila ako účinný marketing

Taraba reaguje aj na pondelkové rozhodnutie súdu o tom, že Haščákovo trestné stíhanie bolo nezákonné.

„Ak niekto po tomto všetkom vysloví čo i len jedno slovo na obhajobu Lipšicovej špeciálnej prokuratúry, tak potom buď nechápe, alebo je absolútne nepríčetný, pretože ÚŠP je súca na okamžité rozpustenie tak, ako sme to spravili v novelizovanom Trestnom zákone,“ hovorí Taraba.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik