V Prahe to vrie: nahnevaní farmári zaplavili hlavné mesto Česka (VIDEO+GALÉRIA)
19 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Praha dnes zažíva nápor poľnohospodárskej techniky. Farmári z celej Českej republiky už od skorého rána blokujú magistrálu pred ministerstvom pôdohospodárstva v Prahe. Chcú tak upozorniť na problémy, s ktorými sa kvôli nesprávnym krokom vlády Petra Fialu a rozhodnutiam Bruselu, denne boria.

„To, čo predvádza táto vláda, ktorá nie je vládou, ale len bandou pablbov, ktorí plnia príkazy z Bruselu a Ameriky, to je neuveriteľné. Byrokracia, ktorá nás poľnohospodárov ničí, je neuveriteľná,“ hovorí pre idnes.cz Pavel hospodáriaci na šesťdesiatich hektároch pôdy pri Kovárove neďaleko Orlickej priehrady.

Farmári na traktoroch vyjdú v pondelok do ulíc. Skutočné peklo by by malo nastať vo štvrtok
V pondelok (19. 2.) budú na Slovensku protesty farmárov. Do ulíc miest so svojimi traktormi vyjdú najmä členovia menších združení. Podľa nich je poľnohospodárstvo na Slovensku v kritickej situácii a štát s tým nič nerobí. Avizujú pokojné protestné... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

„Dnešná demonštrácia nemá s bojom za lepšie podmienky poľnohospodárov veľa spoločného. Demonštráciu organizujú ľudia, ktorí sa netaja svojou podporou Kremľa a sledujú iné ciele ako záujmy poľnohospodárov,“uviedol na sociálnej sieti X český premiér Petr Fiala.

X / Petr Fiala, premiér ČR a jeho vyjadrenie k protestom poľnohospodárov

„Vieš, ako vyzerá krava?" či „Rob niečo pre ľudí". To je len niekoľko z hesiel účastníkov demonštrácie, ktoré si vypočul minister Mareka Výborného (KDU-ČSL) po tom, čo vyšiel pred budovu ministerstva s úmyslom komunikovať situáciu s médiami.

Minister v nedeľu o organizátoroch protestu povedal, že sú to väčšinou ľudia, ktorí nikdy neboli na poli ani v chlieve. Okolo ministra sa zhluklo niekoľko desiatok ľudí. Výborný povedal, že sa chce s poľnohospodármi rozprávať, ale dodal, že organizátori dnešnej akcie sledujú politické ciele a zmeny v poľnohospodárstve s nimi konzultovať nemieni.

Dnešné protestné zhromaždenie organizujú Odborový zväz pracovníkov poľnohospodárstva a výživy a Asociácia slobodných odborov a tiež bývalý prezident Agrárnej komory ČR Zdeněk Jandejsek.  Polícia hovorí o zhruba tisícke poľnohospodárskych mechanizmov, ktoré zamierili do Prahy. 

Zároveň polícia informuje o veľkých zápchach, ktoré sa v hlavnom meste ČR v dôsledku protestu tvoria.

Poľnohospodári chcú podľa ČTK Výbornému odovzdať list a okolo 11.30 h s technikou je plánovaný presun na odstavné plochy na nábrežiach Edvarda Beneše a Kapitána Jaroše.

ČTK informuje, že zhruba v čase od 15:00 do 17:00 sa uskutoční demonštrácia poľnohospodárov na Malostranskom námestí.

Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV

Vláda má na stole konkrétne problémy, ktoré treba riešiť. Momentálne je to nelegálna migrácia (VIDEO)
Matúš Šutaj Eštok považuje za nie príliš normálne, keď počas vládnutia Matoviča fungoval na Úrade špeciálnej prokuratúry Daniel Lipšic. Na scéne sa darilo prominentným kajúcnikom, ktorí ukradli stovky miliónov eur. Odmenou za spoluprácu, ktorú si... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME