PO NARODENÍ HNEĎ DO SMETÍ! Nové fakty o smrti novorodenca
20 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Šokujúci prípad nájdeného mŕtveho novorodenca, ktorý sa stal na Záhorí otriasol celým Slovenskom. Kriminalisti z hlavného mesta Slovenska sa pustili do vyšetrovania smrti novorodeného dievčatka ako do prípadu vraždy. Predbežné informácie hovoria, že matka dieťaťa je v prípade jej smrti nevinná.

Táto tragická udalosť začala telefonátom na tiesňovú linku. Matka 20-ročnej ženy zavolala, že mama dieťaťa pred niekoľkými hodinami porodila dieťa do toaletného záchodu a už po pôrode nejavilo známky života. Dokonca sa vyjadrila, že novorodenca vyhodili do odpadkov. Opýtala sa, či je vôbec potrebné jej mŕtve dieťatko zo smetí vybrať.

„Záchranári ju s popôrodnými komplikáciami transportovali do nemocnice v Bratislave. U novorodenca žiaľ lekár skonštatoval exitus,“ povedala Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

Počas toho, čo mladá žena porodila sa v dome nachádzal iba jej otec. Matka dievčaťa tvrdila, že dcéra bola v deviatom mesiaci tehotenstva, čiže sa nedalo nijako zatajiť. Polícia zostala na mieste smutnej udalosti ešte dlhé hodiny, pričom sa jej príslušníci venovali zaisťovaniu stôp. Vypočuli mladú ženu, no nikoho z tohto činu zatiaľ neobvinili.

Mŕtve dieťatko hodili do popolnice.

Matka rodičky sa vyjadrila o pôrode ako o potrate. „No, ona potratila. Placentu sme dali do popolnice. Ja som bola v robote, stalo sa to o piatej. Porodila už zomreté dieťa...“ povedala matka rodičky.

„Doterajšie výsledky vyšetrovania nasvedčujú tomu, že k úmrtiu dieťaťa došlo bez zavinenia matky. Pre potvrdenie týchto záverov však bude potrebné vykonať okrem iného rozsiahle a podrobné znalecké dokazovanie. Jeho dĺžka bude závisieť od zaťaženosti znalcov a odhadom pôjde rádovo o niekoľko mesiacov,“ vyjadrila sa Gabriela Kováčová, hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Bratislave.

ŠOKUJÚCE SVEDECTVO ženy: V žumpe som našla MŔTVE dieťa! Desivé detaily
Ako to, že nikomu nechýba? Po tom, čo na Kysuciach našli v žumpe novorodenca bez známok života, o desivých skutočnostiach prehovorila majiteľka domu. Otázkou ostáva, ako sa tam dostalo a prečo mŕtve dieťa nikomu nechýba. Novorodenca bez známok... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik