O TOMTO ZÁPADNÍ POLITICI VRÁTANE ČAPUTOVEJ MLČIA!
20 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

OSLOBOĎTE POLITICKÝCH VÄZŇOV V EURÓPE! Nemecká ministerka zahraničných vecí si predvolala ruského veľvyslanca a požiadala ho, aby Rusko prepustilo politických väzňov. Je vraj šokujúce, že v tejto krajine sú ľudia zatváraní za názor. Kroky Annaleny Baerbockovej komentuje politický analytik Eduard Chmelár. Podľa neho by sme si mali najprv upratať na vlastnom dvore.

Pre mňa je zasa šokujúca tá miera pokrytectva, ktorá sa stala určujúcou hodnotou západnej civilizácie. My sme majstri sveta, keď máme poučovať o ľudských právach Rusov, Číňanov, Kubáncov, Venezuelčanov, Arabov. Ale keď máme plniť záväzky voči vlastným ľuďom, vtedy sme hluchí a slepí.

Tento týždeň sa má definitívne rozhodnúť, či bude politický väzeň číslo jeden Julian Assange vydaný do USA, kde mu hrozí doživotie alebo smrť za to, čo by mal robiť každý poctivý novinár, keby neboli médiá skorumpované. Západní politici vrátane našej prezidentky o ňom však mlčia, nepožadujú jeho prepustenie, nezaujímajú sa o jeho rapídne sa zhoršujúci zdravotný stav.

Julian Assange, zdroj foto: FB/ECh

Pritom jediné, čo môžeme urobiť pre demokraciu, je prehlbovať a rozvíjať ju tu doma, kde sme sa k nej zaviazali, urobiť našu civilizáciu príťažlivejšou, ísť príkladom pre tie ostatné. Namiesto toho potláčame ľudské práva nepohodlných ľudí s rovnakou brutalitou ako akýkoľvek autoritatívny režim a pod zámienkou šírenia demokracie napádame iné krajiny, v ktorých nenastoľujeme skutočne demokratické pomery, ale iba lojálne vlády.

Spomeňte si na Juliana Assangea, na Craiga Murraya, na Edwarda Snowdena, na katalánskych politikov, na všetkých tých prenasledovaných a väzňov svedomia, ktorých si nevšímame, lebo svedomie strácame. Osloboďte politických väzňov v Európe. Až potom môžete kázať iným o ľudských právach.

Peter Pellegrini má konkrétnu víziu o práci prezidenta: RIEŠENÍM JE SPOLUPRÁCA, NIE CHAOS! (VIDEO)
Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini má konkrétnu a veľmi jasnú predstavu o tom, ako má vyzerať prezident a nemieni si ako kandidát na svoj „koberček“ volať iba ľudí a predstaviteľov, ktorí režú jeho vkusu. Prezident má podľa lídra Hlasu robiť... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik